Inspiratie: een bakstenen muur in je interieur

De laatste jaren laten mensen een bakstenen muur in hun interieur vaak onaangeroerd. Er valt dan ook niet te ontkennen dat het een heuse blikvanger is die een bepaalde stoere charme aan een kamer verleent. De ‘brute’, industriële look van baksteen levert een spannend contrast op met bijvoorbeeld lichte meubels en zachte materialen. Laat je inspireren door onze tips en ideeën!

Ideeën voor een bakstenen muur

Er zijn allerlei manieren om baksteen in je interieur te verwerken. Je kunt de muur volledig onaangeroerd laten en de ruimte afmaken met meubilair in industriële stijl, maar je kunt het ook subtieler aanpakken. Past de bakstenen kleur bijvoorbeeld niet echt bij je interieur, maar ben je wel fan van de structuur en de uitstraling? Dan is het een optie om de muur te schilderen. Wit is bijvoorbeeld een mooie neutrale kleur die bij verschillende stijlen past. Denk wel goed na voordat je deze stap onderneemt, want er is geen weg meer terug!

Je kunt de bakstenen ook deels bedekken met cement. Dat geeft een onafgemaakte look die bij elke stijl goed tot zijn recht komt. Ook nu kun je weer kiezen om de muur te schilderen voor eenheid, of juist onafgewerkt te laten voor een spannend accent.

‘Baksteen’ van kurk in je interieur

Niet iedereen heeft een bakstenen muur om mee te werken. Nieuwe woningen zijn immers vaak opgetrokken uit snelbouwsteen of betonblokken. Daarom komt Santana met een unieke vondst: de Stone Cork-wand met baksteenmotief. Het gaat om wandtegels van 900 bij 300 bij 3 mm die eruitzien als baksteen maar die voor honderd procent bestaan uit kurk. Daardoor geniet je dus ook van alle voordelen van dat materiaal: het is geluiddempend, isolerend, zacht, warm, … in tegenstelling tot een échte bakstenen muur.

Bovendien kun je kiezen uit vier kleuren. Er is dus voor ieder wat wils, of je nu voor een lichte of voor een donkere muur wil gaan. Combineer het met beton, zichtbare pijpleidingen, staal en metaal voor een spannende industriële look. Dankzij de schoonheid van baksteen maar het comfort van kurk waan je je bij jou thuis in een moderne New Yorkse loft!

Benieuwd hoe zo’n bakstenen kurkwand er in het echt uitziet? Kom dan eens langs in een van onze showrooms of vraag onze brochure aan!

In samenwerking met Santana

Meer nieuws van Santana

Samen vloeren we Corona! Santana blijft bereikbaar maar van op afstand

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer of wand? Geen zorgen!

Welke interieurtrends zijn het populairst in 2020?

We zetten steeds meer in op duurzame en milieuvriendelijke materialen.

Geef je bestaande vloer een make-over met dunne vloertegels

Wil je graag je vloer vernieuwen maar heb je geen zin in breekwerken en hoge kosten?

GRATIS Nieuwsbrief