Verfklus? Ontdek de ideale tinten voor een goed gevoel

Een goed en doordacht kleurgebruik heeft een positieve invloed op de sfeer in een ruimte en de gemoedstoestand van de gebruikers. Met dit in het achterhoofd heeft Sigma gewerkt aan een nieuwe filosofie: Colours of Life. Ontdek hoe u deze kunt toepassen.

In Colours of Life is alle functionele, esthetische en technische kleurkennis samengebracht, zodat een compleet kleurplan ontstaat, dat verder gaat dan alleen de vraag: wat vindt u een mooie kleur? Zowel schilders als hun klanten krijgen zo meer achtergrondinformatie over kleurgebruik. Iedere levensfase vraagt immers om een ander kleurgebruik.

Kleurplannen

De kennis is opgebouwd door jarenlange ervaring in het toepassen van kleur en door goede samenwerking met (binnenhuis)architecten, kleurexperts en wetenschappers. Dat resulteert in vier kleuradviesboeken die helpen om belevingsgerichte kleurplannen voor verschillende ruimtes op te stellen. Ontdek hoe u zelf een kleurenplan maakt.

Met Colours of Life krijgt u een inzicht in de psychologische en biologische effecten van kleur. Ook ziet u het verband met de verbetering in het welzijn en het functioneren van de mens in relatie tot zijn leefomgeving. De filosofie wordt naar buiten gebracht door vijftien Sigma Coatings-kleurexperts, verdeeld over alle regio's. Daarnaast kunt u uiteraard gebruik maken van de stalenservice, kleurenwaaiers en inspiratieboeken.

Actuele trends

Centrale thema's in het trendverhaal 2018 zijn rust, eenvoud, elegantie en karakter. Trendkleur van het jaar is een vernieuwende neutraal grijze NCS-kleur, S 7010-R70B. De donkergrijze kleur, met een ondertoon van het diepste indigo, draagt een boodschap uit van autonomie, bewegingsvrijheid en hoop.

Verfijnde rust

In de stress en de drukte van elke dag, zoeken we steeds vaker naar rust, naar een plekje om ons terug te trekken en te herbronnen. In dit thema staan privacy en geborgenheid centraal, met rustgevende interieurs die knipogen naar de natuur. Aardse materialen als steensoorten en hout worden aangevuld met aardse tinten en delicate pastelkleuren. Bekijk inspirerende voorbeelden.

Krachtige eenvoud

Basic, evenwichtig en bescheiden, dat is de kern van deze trend. Een evenwichtige mix van bijna primaire kleuren, pure natuurtinten en neutrale nuances brengt functionele casual interieurs. Dankzij een natuurlijk evenwicht tussen materialen en kleuren, ontstaat een heel toegankelijke uitstraling. Bekijk inspirerende voorbeelden.

Rebelse elegantie

Expressie, karakter, plezier, persoonlijkheid, ... We willen steeds meer met kleuren communiceren. De dynamische kleuren van dit thema scheppen een wereld van sferen. Van rebels en excentriek tot gewaagd en optimistisch. De zachte en donkere kleuren zorgen voor balans en elegantie in dit thema. Bekijk inspirerende voorbeelden.

Intens karakter

We verlangen meer dan ooit naar veiligheid en geborgenheid. Intense, donkere tinten sluiten aan bij dit gevoel en geven kracht. Zo ontstaat er een sterke dynamiek, met ruimte voor overtuiging en trots. De kleurcombinaties in dit thema scheppen een beschermende sfeer met een dosis glamour. Bekijk inspirerende voorbeelden.

Wilt u meer weten over Colours of Life van Sigma? Bezoek een verfspeciaalzaak in uw regio voor vrijblijvend advies.

 

 

In samenwerking met PPG Coatings

Meer nieuws van PPG Coatings

Styliste Fabienne: “donkere kleuren kunnen overal!”

Donkere kleuren in het interieur zijn dé trend van 2019.

Dekkend schilderen zonder strepen: zo lukt het!

Schilderklus gepland, maar je vreest voor vlekken en strepen? Geen paniek.

Start to paint: download een stappenplan voor je verfklus

Je wil je slaapkamer een ander kleurtje geven, maar je weet niet hoe je dat best aanpakt.

GRATIS Nieuwsbrief