Het stijlvolle spanplafond: geluidscomfort troef, ook bij nieuwbouw!

Het spanplafond speelt ook bij nieuwbouwprojecten zijn troeven uit. Een goede akoestiek in je woning, de mogelijkheid om elektriciteitskabels en ventilatiekanalen te verbergen … Ontdek alle troeven én een eyecatcher: het lichtplafond! 

Extra wooncomfort

Hoe kom je af van die vervelende nagalm in je woning? Met een akoestisch spanplafond vermijd je dergelijke hinderlijke geluiden. Dit polyesterdoek van hoogkwalitatief materiaal wordt aan het bestaande plafond bevestigd met systeemprofielen. Het wordt strak opgespannen, vandaar de naam spanplafond. Een akoestisch spanplafond is speciaal ontworpen om geluid te absorberen. Ontdek alle voordelen en vraag vrijblijvend meer informatie aan

Akoestiek verbeteren 

Een slechte akoestiek, veel nagalm, … Door deze zaken kan irritatie en stress ontstaan. Een akoestisch spanplafond absorbeert het geluid en helpt zo jouw irritaties te reduceren en stress te voorkomen. Het verbetert niet alleen de geluidskwaliteit in je woning, het ziet er ook nog eens goed uit. Een naadloos spanplafond is mogelijk tot 5,10 m breedte en tot 50 m lengte. Ontdek inspirerende realisaties.

Omgevingsgeluiden dempen

Een spanplafond bewijst ook zijn nut in de nieuwbouwwoning. Zeker in grote ruimtes en bij gebruik van harde materialen of grote glaspartijen. Dan is er immers een sterk verminderde absorptie van geluidsgolven en trillingen. Met een spanplafond zorg je snel voor meer geluidscomfort. Ook dat is gezelligheid!

Nutsvoorzieningen verbergen

Bijkomend voordeel: met een spanplafond kun je ontsierende ventilatiebuizen en elektriciteitskabels verbergen. In een moeite laat je (bestaande) verlichting inwerken: inbouwspots, een opbouw verlichtingselement of een moderne led-lijn. Ook luidsprekers en ventilatieroosters kunnen ingewerkt worden. Het resultaat oogt netjes en strak.

Plafond met wowfactor

De look van je plafond kun je zelf bepalen. Zwart, wit, een opvallende tint of een eigen print ...  The sky is the limit. Wil je een eyecatcher maken van je plafond? Ontdek dan het lichtplafond. De folie kan bedrukt worden zodat de print nog meer in de kijker staat. Daarvoor zorgt de achterliggende ledverlichting. Je ogen worden minder belast, zo blijf je beter gefocust.

Voor vrijwel elke ruimte

Ook in je keuken of badkamer kun je een spanplafond laten plaatsen. Hiervoor is geen speciale folie nodig. Wil je een spanplafond voorzien boven een zwembad, dan kies je best voor een vocht- en chloorbestendige folie. Bekijk uiteenlopende projecten.

Onderhoudsvriendelijke oplossing

En het onderhoud van zo’n plafond? Dat valt reuze mee. Een spanplafond trekt geen stof aan en is makkelijk te onderhouden. Vlekken kun je afwassen met een vochtige doek. Hardnekkige vlekken pak je aan met speciale zeep en een microvezeldoek. Er zijn handige onderhoudssets verkrijgbaar.

Kostprijs van een spanplafond

Een spanplafond kost gemiddeld tussen de 70 en 105 euro per vierkante meter, exclusief btw. Levering en plaatsing zijn inbegrepen. Graag een offerte op maat? Neem dan contact op met een specialist

Ga voor een specialist

Plafondlux heeft zo’n 20 jaar ervaring met het leveren en plaatsen van diverse types spanplafonds. Deze specialist werkt uitsluitend met eigen vakmannen. Ze staan garant voor een afwerking tot in de puntjes, voor een zorgeloos project.

Interesse in een spanplafond en benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor advies op maat. Vraag zeker ook je gratis brochure aan.

In samenwerking met Plafondlux BVBA

Meer nieuws van Plafondlux BVBA

Een lichtplafond, meer dan alleen maar iets om mee uit te pakken...

Een egaal verlicht lichtplafond is de laatste jaren aan een opmars bezig.

GRATIS Nieuwsbrief