Verbeterde isolerende gipsplaat lost verwachtingen in

Knauf heeft de prestaties van de innovatieve isolerende gipsplaat InTherm PUR verder verbeterd, van λ = 0,029 naar 0,022 W/mK. Een hele stap, zodat de gipsplaat InTherm PUR nog beter presteert, als oplossing voor het isoleren via de binnenmuren en zoldering.

In het verleden bracht Knauf InTherm PUR op de markt met een al opvallend lage warmtegeleidingscoëfficiënt (λ = 0,029 W/mK). De plaat hoeft ondanks haar minimale isolatiedikte van 30, 40 of 50 mm dus zeker niet onder te doen voor andere, traditionele materialen. Nu is dat met 30% verbeterd, tot een lambda-waarde van 0,022 W/mK. Hoe lager deze waarde, des te beter ga je warmteverlies tegen.

Dankzij de breedte van slechts 60 cm en lage gewicht is de plaat bovendien erg makkelijk handelbaar op de werf, ook met een lengte van 260 cm. Met deze éénmansplaat kan je gemakkelijk bewegen, zelfs door smalle doorgangen, trappen, deuropeningen, enz … Eveneens handig zijn de afgeschuinde kanten waardoor de de gipsplaten naadloos afgewerkt kunnen worden. Beide zijden en de langskanten zijn met een goed hechtend, speciaal grijs karton bekleed, kortom een uitstekende ondergrond voor een geverfde afwerking of behang. De InTherm PUR isolatieplaten mogen enkel in droge lokalen gebruikt worden of in ruimtes waar de relatieve luchtvochtigheid lager is dan 70 %.

InTherm PUR kan tegen de gordingen van het dak, op een houten of metalen structuur of rechtstreeks met kleefgips Knauf Perlfix tegen de muur aangebracht worden. Deze combinatieplaat bestaat uit een gipsplaat aan de zichtzijde van 260 x 60 x 1,25 cm en op de rugzijde een isolatielaag van polyurethaan. Naargelang de situatie en de nodige ervaring met het systeem, kan men ook te werk gaan met InTherm PUR van 120 cm breed in combinatie met nog grotere isolatielagen van 60, 80, 100 en 120 mm. Dankzij de hoge mu-waarde (µ = 60) zorgt deze isolatieplaat voor een goede afdichting tegen waterdampdiffusie.

De isolerende afwerkingsplaat van Knauf InTherm PUR:

  • een samengestelde thermisch isolerende gipsplaat van Knauf.
  • ideaal voor hellend dak, plafond en muur.
  • geschikt voor droge binnenruimtes of lokalen waar de relatieve luchtvochtigheid lager is dan 75 %.
  • Optimaal verwerkingsgemak en vrije keuze in eindafwerking.
In samenwerking met Knauf

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Knauf

Hoe bepleister je een binnenmuur? Volg dit stappenplan voor een puik resultaat!

Wil je je onafgewerkte binnenmuren proper afwerken, zodat je ze daarna kunt verven of behangen?

Hoe gipsplaten plaatsen: handig stappenplan voor een onberispelijk resultaat

Wil je een ruimte opdelen, een plafond of zolder afwerken, of een voorzetwand creëren?

Hoogwaardig plafond- en wandsysteem voor showroom luxewagens

In een showroom gaat de aandacht logischerwijs niet naar de ruimte zelf, maar wel naar de product

Knauf lanceert online platform voor gevelbezetter

Als specialist in gevelbezetting en -isolatie investeert Knauf niet alleen in nieuwe producten, m

GRATIS Nieuwsbrief