Uitdagende klus met gipsplaten? Speel op safe met Diamond Board van Knauf.

20/09/2023

Of je nu een voorzetwand, scheidingswand of plafond wil plaatsen, je fikst het vlot met gipsplaten. Maar wat als de ruimte intensief gebruikt gaat worden? Is een standaard gipsplaat dan stevig genoeg? Kan je er ook je flatscreen aan ophangen? En hoe zit het met de vocht- en brandwerendheid? Geen stress. Voortaan speel jij op safe met de Diamond Board-gipsplaat van Knauf.

Diamond Board voor een slijtvast resultaat

Ga je een wand of plafond plaatsen en wil je een extreem duurzaam resultaat? De robuuste Diamond Board-bouwplaat van Knauf kan alle uitdagingen aan. Deze gipsplaat heeft zijn naam niet gestolen, want net als de andere producten uit het Diamondline-assortiment van Knauf maakt het oppervlakken nog slijtvaster, zoals een diamant.

Zo is een Diamond Board-plaat beter bestand tegen breuken en schokken dan een standaard gipsplaat. Ze heeft een hoge brandwerendheid, is vochtbestendig en kan dankzij de hoge dichtheid uitstekende akoestische prestaties voorleggen. Dankzij de geïmpregneerde gipskern is ze ook geschikt voor wanden in natte ruimten. En omdat Diamond Board-gipsplaten een groot draagvermogen hebben, kan je er zonder probleem een tv, smartboard of andere apparatuur aan ophangen.

En de montage? Die is vergelijkbaar met die van een standaard gipsplaat. Net als de afwerking trouwens. Voegen en oppervlaktes kan je zoals steeds glad en strak afwerken. Op het vlak van duurzaamheid presteren de Diamond Board-platen bovendien ook uitstekend. Daarvan getuigt het certificaat Cradle-to-cradle Brons. Eén plaat, zoveel voordelen!

Ontdek Diamond Board van Knauf.

1 robuuste gipsplaat, 6 kwaliteiten

De combinatie van 6 belangrijke kwaliteiten maken Diamond Board-gipsplaten uniek:

  • Grote oppervlaktehardheid: Een dubbele beplating van Diamond Board-gipsplaten kan een belasting van maximaal 75 kg per Hartmut Hollewand plug dragen. Da’s 20% meer per plug in vergelijking met een traditionele gipsplaat. Flatscreen-tv ophangen? Geen probleem!
  • Stootvast: Diamond Board heeft een verhoogde oppervlaktehardheid en biedt een veel grotere weerstand tegen toevallige impactschade. Dus ja, je kids mogen zich volop uitleven.
  • Vochtwerend: Diamond Board heeft een sterk vertraagde wateropname en is H2 conform. Hierdoor kan je met dezelfde plaat aan de slag in bijvoorbeeld je keuken of badkamer. De kans op scheuren bij wisselende luchtvochtigheid is haast onbestaande.
  • Akoestisch: In combinatie met minerale wol van Knauf Insulation krijg je vlot een geluidsisolatie van 66 dB. De ideale plaat dus om de huidige akoestische norm te halen.
  • Brandwerend: Diamond Board heeft een verhoogde brandweerstand. Met 60 minuten brandwerendheid (EI 60) geniet je van een hoogwaardige bescherming.
  • Flexibel: Dankzij de flexibiliteit van Diamond Board kan je moeiteloos gebogen wanden afwerken. Een dilatatievoeg is maar nodig om de 15 m. Daardoor kan je sneller monteren met aanzienlijk minder kans op scheuren. Bij een slag of stoot, plooit de gipsplaat uit zichzelf terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Geen vuiltje aan de lucht!

Ontdek het gamma op Knauf.be.

Welke Diamond Board-gipsplaat kiezen?

De stootvaste Diamond Board-gipsplaten zijn in twee uitvoeringen beschikbaar: de standaarduitvoering en de Diamond Board ONE. Het grote verschil tussen beide is de brandweerstand. Voor de standaarduitvoering is dit EI 60, en bij de Diamond Board ONE tot EI 120. Standaard leverbaar in 2600 en 3000 mm lang, zijn de Diamond Board platen 13 mm en 15 mm dik.

Benieuwd welke Diamond Board plaat jij best kiest voor je project? Ontdek het gamma online, of laat je adviseren in een verkooppunt in je buurt.

Gipspleister MP 75 Diamant voor een perfecte afwerking

Diamond Board-gipsplaten afwerken doe je met het gipspleister MP 75 Diamant. Deze spuitgips met hoge oppervlaktehardheid en druksterkte is speciaal ontworpen voor oppervlakken die een grotere stevigheid, hardheid of druksterkte vragen. Gladde afwerking en luchtdicht resultaat: check!

Uitdagende klus met gipsplaten gepland? De multifunctionele Diamond Board-plaat is dé ideale plaat voor alle toepassingen. Hij is beter bestand tegen breuk en schokken en heeft een hogere brandwerendheid dan standaard gipsplaten. Diamond Board-gipsplaten zijn bovendien waterbestendig en garanderen uitstekende akoestische prestaties. Zo ben je jaren gerust! Ontdek hier een verkooppunt in je buurt.

Benieuwd naar meer tips voor je klusprojecten? Check Atelier Knauf voor heldere stappenplannen met video’s, ontwikkeld door experts.

In samenwerking met Knauf

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.