KNAUF pakt uit met nieuwe gipszakken: houdbaarheid verdubbelt

Als eerste in de gipsbranche pakt KNAUF vanaf februari 2015 uit met een nieuw soort verpakking voor zijn bekende MP 75 gipszakken. De nieuwe verpakking, met plastic aan de buitenkant en papier aan de binnenkant, doet de houdbaarheid verdubbelen van 4 naar liefst 8 maanden. Bovendien is de nieuwe verpakking milieuvriendelijker. Knauf stelt de nieuwe verpakking voor op de stand tijdens Batibouw.

“In feite hebben we het drukprocedé omgekeerd”, legt product manager pleisters Laurent Thijs uit. “De plastic (polyethyleen) beschermfolie aan de buitenkant heeft een aantal duidelijke voordelen. Zo wordt de gips beter beschermd tegen vocht en is hij dus beter geschikt voor buitenopslag. Het ziet er ook beter uit, want de gips zal zich niet zo snel hechten aan de buitenkant van de zak. Maar de grootste vooruitgang ligt in de houdbaarheid, die verdubbelt, en de voordelen voor het milieu. En dat terwijl er aan het product niets verandert.”

 

Positieve bijdrage aan milieu
Voor Knauf is de nieuwe verpakking een belangrijke innovatie die ook handelspartners en verwerkers ten goede komt. De verpakking met polyethyleen aan de buitenzijde is uniek in de bouwsector en is een nieuwe stap van Knauf om de milieu-impact zo gering mogelijk te houden.

 

Laurent Thijs: “In de nieuwe verpakking wordt niet alleen minder plastic gebruikt, maar het papier en plastic worden dankzij deze unieke zakopbouw makkelijker te scheiden en te recycleren. Daarnaast kunnen onze klanten door de langere houdbaarheid grotere hoeveelheden bestellen, wat op zijn beurt weer scheelt in transportkosten, voor zowel de klant als het milieu.”

 

Knauf streeft ernaar om op korte en middellange termijn alle gipszakken in de nieuwe uitvoering aan te bieden.

In samenwerking met Knauf

Meer nieuws van Knauf

Hoe egaliseer je een oneffen vloer? Bekom een vlak resultaat in enkele stappen!

Wil je een nieuwe vloer aanleggen, dan start je best met een egale ondergrond.

Atelier Knauf: word een echte pro met tutorials en video’s!

Een kamer in tweeën delen, het betegelen van een douchewand, het voegen van gipsplaten, … Dit zij

Hoe bepleister je een binnenmuur? Volg dit stappenplan voor een puik resultaat!

Wil je je onafgewerkte binnenmuren proper afwerken, zodat je ze daarna kunt verven of behangen?

Hoe gipsplaten plaatsen: handig stappenplan voor een onberispelijk resultaat

Wil je een ruimte opdelen, een plafond of zolder afwerken, of een voorzetwand creëren?

GRATIS Nieuwsbrief