Knauf : Polieren pleister

KNAUF pakt uit met nieuwe gipszakken: houdbaarheid verdubbelt

04/03/2015

Als eerste in de gipsbranche pakt KNAUF vanaf februari 2015 uit met een nieuw soort verpakking voor zijn bekende MP 75 gipszakken. De nieuwe verpakking, met plastic aan de buitenkant en papier aan de binnenkant, doet de houdbaarheid verdubbelen van 4 naar liefst 8 maanden. Bovendien is de nieuwe verpakking milieuvriendelijker. Knauf stelt de nieuwe verpakking voor op de stand tijdens Batibouw.

“In feite hebben we het drukprocedé omgekeerd”, legt product manager pleisters Laurent Thijs uit. “De plastic (polyethyleen) beschermfolie aan de buitenkant heeft een aantal duidelijke voordelen. Zo wordt de gips beter beschermd tegen vocht en is hij dus beter geschikt voor buitenopslag. Het ziet er ook beter uit, want de gips zal zich niet zo snel hechten aan de buitenkant van de zak. Maar de grootste vooruitgang ligt in de houdbaarheid, die verdubbelt, en de voordelen voor het milieu. En dat terwijl er aan het product niets verandert.”

 

Positieve bijdrage aan milieu

Voor Knauf is de nieuwe verpakking een belangrijke innovatie die ook handelspartners en verwerkers ten goede komt. De verpakking met polyethyleen aan de buitenzijde is uniek in de bouwsector en is een nieuwe stap van Knauf om de milieu-impact zo gering mogelijk te houden.

 

Laurent Thijs: “In de nieuwe verpakking wordt niet alleen minder plastic gebruikt, maar het papier en plastic worden dankzij deze unieke zakopbouw makkelijker te scheiden en te recycleren. Daarnaast kunnen onze klanten door de langere houdbaarheid grotere hoeveelheden bestellen, wat op zijn beurt weer scheelt in transportkosten, voor zowel de klant als het milieu.”

 

Knauf streeft ernaar om op korte en middellange termijn alle gipszakken in de nieuwe uitvoering aan te bieden.

Knauf : Polieren pleister Het bezetten van een muur Nieuwe verpakking voor MP 75 gipszakken
In samenwerking met Knauf

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.