Knauf Klick Board®, strakke hoeken in een handomdraai

Buitenhoeken maken, een koker rond standleidingen plaatsen of lichtkoven afwerken. Het gaat allemaal bijzonder snel én strak met Knauf Klick Board®. Deze innovatieve gipsplaat met klikbare scharnieren leent zich als kant-en-klaar bekledingsysteem voor tal van toepassingen.

Het is altijd fijner wonen en werken in een omgeving die bij je past. Met de nieuwe Knauf Klick Board® – een bewerkte Diamond Board-plaat met een of meer kunststof hoekprofielen om te klipsen – kan je makkelijk en snel hoeken en plafondkoven maken. Het eindresultaat is gegarandeerd strak en sterk: strak omdat je een rechte hoek hebt, sterk omdat je werkt met stootvast en vochtbestendig materiaal. Bovendien zijn hoekprofielen overbodig dankzij de ingebouwde hoekbeschermers. 

Met deze innovatieve gipsplaat creëer je dus in één klik een blijvende stabiele constructie. De plaat wordt horizontaal op maat gezaagd en vervolgens simpel gevouwen ter hoogte van het scharnier om een hoek van 90° te vormen rond de kolom of de te verbergen zone. Druk voorzichtig langs de zijden om zeker te zijn dat het scharnier over de volledige lengte van de plaat goed aansluit. Bevestig Knauf Klick Board® met schroeven aan het regelwerk en werk de kopse naden af met voegenvuller en papierstrook. Je kan het materiaal snel verwerken én beperkt ook stof en rommel (minder zaagwerk, beperkte onderconstructie en weinig schroeven nodig). Zelfs prefab werken is mogelijk op uitwendige hoeken van renovatie- of bouwprojecten.

Knauf Klick Board® is leverbaar in verschillende lengtes en breedtes, met één (L-vorm), twee (U-vorm) scharnieren. De transportstrook zorgt voor stabiel en vlak vervoer.

Specificaties

-        Met 1 of 2 scharnieren geïntegreerd in de plaat

-        Diamond Board uitvoering standaard, vanaf 50 stuks ook aangepaste Klick Boards leverbaar

-        Standaardlengte van 2.600 mm, lengte tot 3.000 mm mogelijk

Certificering

-        Diamond Board gipsplaat wordt vervaardigd conform NEN EN 520.

-        Alle Knauf Klick Boards worden vervaardigd volgens de norm EN 14190 (gipsplaten die verdere bewerking hebben ondergaan). Pvc met hoge slagvastheid volgens NEN-EN-ISO 1163-1 en kwaliteitsnorm DIN 16941.

In samenwerking met Knauf

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Knauf

Hoe bepleister je een binnenmuur? Volg dit stappenplan voor een puik resultaat!

Wil je je onafgewerkte binnenmuren proper afwerken, zodat je ze daarna kunt verven of behangen?

Hoe gipsplaten plaatsen: handig stappenplan voor een onberispelijk resultaat

Wil je een ruimte opdelen, een plafond of zolder afwerken, of een voorzetwand creëren?

Hoogwaardig plafond- en wandsysteem voor showroom luxewagens

In een showroom gaat de aandacht logischerwijs niet naar de ruimte zelf, maar wel naar de product

Knauf lanceert online platform voor gevelbezetter

Als specialist in gevelbezetting en -isolatie investeert Knauf niet alleen in nieuwe producten, m

GRATIS Nieuwsbrief