Vernieuw je plafond zonder breekwerken

Je staat er vast niet bij stil, maar je plafonds bepalen mee het totaalplaatje van je woning. Een strak en egaal plafond maakt een kamer af. Omgekeerd geeft een versleten plafond meteen een slechte indruk. Zonde van je oogverblindende interieur. Onze remedie: een spanplafond! 

Facelift

Heeft je plafond zijn beste tijd gehad? Weet dan dat je het makkelijk een facelift kan geven. Concreet: je laat bijkomend een spanplafond plaatsen. Er wordt dan een doek (uit pvc of polyester) opgespannen onder je bestaande plafond. Professionals fiksen dit op een dag. Toch als je op tijd koffie aanreikt. Daarna is je plafond weer als nieuw.

Verdwijntruc

Met een spanplafond verberg je vlot barsten of een lelijke structuur. Ook buizen en bekabeling verdwijnen achter het doek. De installateur maakt je spanplafond met randprofielen vast tegen de muur. Er is geen contact met je huidige plafond. Dat kan dus gerust blijven zitten. Zo vermijd je breekwerken en bijbehorende stofwolken.

Pretty in prints

Hoe je spanplafond eruit moet zien, bepaal jij. Mat of glanzend, een print of een hip kleurtje, je kan alle kanten uit. Een opdruk van een sterrenhemel voor een kinderkamer bijvoorbeeld. Met een lichtdoorlatend spanplafond injecteer je instant sfeer.

Sfeerverlichting

In een moeite kan je verlichting laten inwerken. Daarbij trek je makkelijk de stijl van je woning door. Onder de opties: inbouwspots, indirecte led-strips, opbouwverlichting en -waarom niet- chique lusters. Muziekfreak? Voorzie dan luidsprekers zodat je je favoriete nummers kan beluisteren in hoge kwaliteit. Al dan niet via wifi.

Isoleer meteen

Wil je tegelijkertijd voor een betere isolatie zorgen? Je kan je spanplafond een stuk lager laten hangen als vals plafond. Stop thermische isolatie tussen je huidige en je spanplafond. Omdat je minder moet verwarmen, bespaar je op je energiefactuur.

Warm of koud

Al gehoord van een ‘warm’ spanplafond? Dit plafond uit pvc wordt opgespannen door middel van warmte. Je kan het makkelijk demonteren en terugplaatsen, moest dat nodig zijn. Een koud spanplafond is gemaakt van polyester. Het is moeilijker te onderhouden, maar eenvoudiger te plaatsen. Leer meer over de verschillen tussen een koud en een warm spanplafond.

Snel weer schoon

Verwacht geen stappenplan voor het onderhoud. Een vuil spanplafond maak je snel weer proper met een sopje (water met detergent). Sterk, kleurvast, vochtbestendig en schimmelvrij, dankzij deze troeven gaat je spanplafond jaren mee. Pieker niet over het gewicht van je nieuwe plafond. Een spanplafond is erg licht en belast je muren niet extra.

Plaatsing

Stel, je kiest voor een warm spanplafond uit pvc. Hoe verloopt de plaatsing? De installateurs meten eerst je kamer op en zetten de profielen waterpas. Ze voorzien alvast bekabeling voor de in te bouwen verlichting. Vervolgens bevestigen ze de profielen, daarna hangen ze het doek op. Met behulp van warme lucht strijken ze je spanplafond volledig glad. Ze bouwen verlichting in, en klaar! De plaatsing vraagt wat knowhow, kies dus een ervaren installateur. 

Wil jij je plafond een facelift geven, zonder breekwerken? Vraag professioneel advies op maat. In een moeite kun je gratis documentatie aanvragen. Zeker doen!

In samenwerking met Helixe Installatiebedrijf

Meer nieuws van Helixe Installatiebedrijf

Het spanplafond: dé oplossing voor problemen met je oud plafond

Schimmel, beestjes, scheuren en vervormingen: je oud plafond krijgt vroeg of laat te maken met sl

Spanplafonds: welke verlichting kan ik kiezen?

Je plafond renoveren of verlagen lukt al in één dag door een spanplafond te laten plaatsen.

Het stijlvolle spanplafond: geluidscomfort troef!

Niets is vervelender dan geluiden die in een ruimte weerklinken omdat de akoestiek er slecht is.

Kan je een spanplafond verven?

Ben je van plan om een spanplafond te laten installeren en vraag jij je af of je een spanplafond

GRATIS Nieuwsbrief