Snelle renovatie van je plafond bij vochtschade

Heeft je woning vochtschade geleden en zijn onder andere de plafonds aangetast? Vervelend! Scheuren, barsten en misschien zelfs schimmel ontsieren het pleisterwerk. Met een spanplafond geniet je weer van een mooi strak plafond in drie eenvoudige stappen.

Stap 1: Pak de oorzaak aan

De invloed van vocht op een woning is niet te onderschatten. Niet alleen tast het de muren en plafonds aan, de schimmels die ontstaan zijn bovendien slecht voor de gezondheid. Voordat je een nieuw plafond laat installeren ga je best op zoek naar de oorzaak van het vochtprobleem. Is er een lek, komt het door een constructiefout in de wanden of de spouw of is er te veel condensatievocht in huis? Zoek het uit en pak het aan.

Stap 2: Verwijder schimmel

Heb je de oorzaak van de vochtschade gevonden en opgelost? Dan kun je eventuele schimmel verwijderen met een speciaal schoonmaakmiddel of het laten verwijderen door een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf. Is je plafond zodanig beschadigd dat de scheuren en barsten niet meer gemakkelijk te herstellen zijn, dan kun je ook kiezen voor een volledig nieuw plafond. Kom meer te weten over spanplafonds.

Stap 3: Laat een spanplafond plaatsen

Wil je snel een mooi resultaat? Wacht dan niet op de renovatie van je bestaand plafond. Laat een pvc-spanplafond plaatsen en geniet diezelfde dag nog van een strak interieur met uitstraling. Gebruik de ruimte tussen het oude en het nieuwe plafond om er verlichting in te verwerken. Dit kunnen spotjes zijn maar ook verlichting die door het spanplafond schijnt. Ook luidsprekers kunnen ingebouwd worden. Vraag een offerte aan.

Over schimmel hoef je je geen zorgen meer te maken. Het spanplafond neemt de temperatuur van de ruimte over waardoor er geen condens op het pvc-doek kan vormen. Verlaag je je plafond, dan bespaar je kosten op je energiefactuur. Bovendien is een spanplafond ook een prima akoestische isolator.

Wil je meer informatie over spanplafonds? Neem dan contact op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte op maat.

In samenwerking met Helixe Installatiebedrijf

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Helixe Installatiebedrijf

Past een spanplafond binnen jouw budget?

Een spanplafond heeft heel wat voordelen: snel geplaatst zonder breekwerken, strak resultaat, ond

Regel het klimaat in je woning met een spanplafond

Ga je je woning renoveren en wil je energiebesparende maatregelen nemen?

Je plafond in een nieuw jasje

Een spanplafond is, zoals het woord zegt, een opgespannen plafond bestaande uit een perfect vlakk

Koud of warm spanplafond? Dit zijn de verschillen!

Wil je zonder veel moeite je plafond vernieuwen? Overweeg dan een spanplafond.

GRATIS Nieuwsbrief