Regel het klimaat in je woning met een spanplafond

Ga je je woning renoveren en wil je energiebesparende maatregelen nemen? Dan is een klimaatplafond zeker het overwegen waard. Hiermee geniet je van comfort en een lage energiefactuur. Ontdek dit bijzondere spanplafond.

Een spanplafond bij renovatie

Laat je bij de renovatie van je woning een nieuw plafond plaatsen? Dan is een spanplafond een goed idee. In één dag is het geplaatst zonder je oude plafond uit te breken. Je geniet meteen van een mooi, strak resultaat. Niet alleen is het gemakkelijk te onderhouden, duurzaam en brandveilig. Je kunt er ook je leidingen boven kwijt. Bovendien is het doek ook perfect bruikbaar als warmtegeleider bij een verwarmingssysteem met warmtepomp. Dit noemt men ook wel een klimaatplafond.

Werking klimaatplafond

Een klimaatplafond combineert een spanplafond met een lucht-lucht warmtepomp. Het systeem bestaat uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit zuigt verse buitenlucht aan en vermengt die lucht met binnenlucht. Daarna verwarmt of koelt hij die gemengde lucht. Vervolgens blaast de unit binnen de verwarmde of gekoelde lucht tussen het oude en het nieuwe plafond. Het spanplafond geleidt de temperatuur en verspreidt de lucht verder in de ruimte. Neem contact op voor meer info.

Warmte verspreid via profielen

Via de geijkte profielen tussen de muur en het spanplafond wordt de gekoelde of verwarmde lucht in de ruimte verspreid. De muren en het plafond worden mee gekoeld en verwarmd en bepalen dus mee de temperatuur in de ruimte. De profielen kunnen aangepast worden. Zo kun je ze op bepaalde delen breder of smaller laten maken, of ze kunnen zelfs volledig afgesloten worden. Handig bijvoorbeeld voor de plek waaronder het hoofdeinde van je bed zich bevindt. Laat je informeren over het klimaatplafond.

Voordelen klimaatplafond

Bij klassieke airco’s krijg je tochtvorming. Bij een klimaatplafond is dat niet het geval want de lucht is gelijk verdeeld over het oppervlak van het plafond. Het klimaat van de ruimte is dan overal hetzelfde. Bovendien is het systeem zo goed als muisstil. De free cooling-modus is handig in de zomer en werkt zodra de temperatuur binnen minstens 4°C hoger is dan buiten.

Interesse in de mogelijkheden van een spanplafond? Neem dan vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

In samenwerking met Helixe Installatiebedrijf

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Helixe Installatiebedrijf

Past een spanplafond binnen jouw budget?

Een spanplafond heeft heel wat voordelen: snel geplaatst zonder breekwerken, strak resultaat, ond

Snelle renovatie van je plafond bij vochtschade

Heeft je woning vochtschade geleden en zijn onder andere de plafonds aangetast? Vervelend!

Je plafond in een nieuw jasje

Een spanplafond is, zoals het woord zegt, een opgespannen plafond bestaande uit een perfect vlakk

Koud of warm spanplafond? Dit zijn de verschillen!

Wil je zonder veel moeite je plafond vernieuwen? Overweeg dan een spanplafond.

GRATIS Nieuwsbrief