Kan je een spanplafond verven?

Ben je van plan om een spanplafond te laten installeren en vraag jij je af of je een spanplafond kan verven? In principe kan je alleen een polyester spanplafond verven, maar wij raden dit ten zeerste af! In deze blog leggen wij uit waarom een spanplafond verven geen goed idee is en eigenlijk ook niet echt nodig is.

Het verschil in pvc en polyester spanplafonds

Een spanplafond is een kunstdoek dat door middel van een spatel strak wordt opgespannen in onzichtbare profielen aan de muren. Het spanplafond wordt onder het bestaande plafond geplaatst. Er zijn twee soorten spanplafonds verkrijgbaar: het spanplafond gemaakt van polyester en het spanplafond van pvc. De spanplafonds van pvc die wij plaatsen zijn antistatisch, trekken geen stof aan en zijn niet poreus. Het is dan ook geen goed idee om deze te overschilderen. De polyester variant kan je in principe wel verven, maar het resultaat laat vaak te wensen over. Dit omdat ze vaak niet stabiel genoeg zijn voor een egale verflaag.

Waarom je spanplafond verven niet nodig is 

Vaak verft men een plafond omdat het vergeelt of omdat er een vlek op zit. Het grote voordeel van een spanplafond is dat het niet verkleurt. Daarnaast zijn de plafonds in PVC eenvoudig schoon te maken. Met een zachte doek en wat water kan je het vuil zachtjes van het plafond wrijven. De polyester variant breng je best niet in contact met water om kringen te voorkomen.

Spanplafonds zijn in vele kleuren verkrijgbaar, zodat je altijd een kleur kan kiezen die bij de stijl van je woning past. Ook hier geldt dat de kleuren niet vervagen. Conclusie? Eigenlijk is het niet nodig om een spanplafond te verven en kan je blijvend genieten van een egaal en strak resultaat. Laat dit net de reden zijn waarom steeds meer mensen kiezen voor een spanplafond.

In samenwerking met Helixe Installatiebedrijf

Meer nieuws van Helixe Installatiebedrijf

Interieurtip: je spanplafond afwerken met sierlijsten

Er zijn talrijke decoratiemogelijkheden voor een spanplafond: kleuren, mat of glans, afbeeldingen

Het spanplafond: dé oplossing voor problemen met je oud plafond

Schimmel, beestjes, scheuren en vervormingen: je oud plafond krijgt vroeg of laat te maken met sl

Spanplafonds: welke verlichting kan ik kiezen?

Je plafond renoveren of verlagen lukt al in één dag door een spanplafond te laten plaatsen.

GRATIS Nieuwsbrief