Je plafond in een nieuw jasje

Een spanplafond is, zoals het woord zegt, een opgespannen plafond bestaande uit een perfect vlakke folie. Het is de ideale keuze bij renovatieprojecten om zonder kap- of breekwerken het plafond volledig op te frissen. Een spanplafond is een vals plafond, op maat gemaakt uit hoogwaardig kunststof. Het is volledig gelijkwaardig aan een gewoon plafond.

Waarom kiezen voor een spanplafond?

Een spanplafond is ideaal om een bestaand beschadigd plafond of bekabeling en buizen te verbergen. Je kunt tevens de verlichting inwerken. Ander argument is om het plafond te verlagen en zo de energiekosten te drukken. Bovendien verhoogt een spanplafond het gebruiksgemak. Je hoeft het immers niet te schilderen, hooguit eens afwassen.

Hoe wordt een spanplafond gemaakt?

Een soepele folie wordt volledig op maat gemaakt en opgespannen onder het bestaande plafond. De folie volgt precies de vorm van het plafond en is iets kleiner in oppervlakte dan de uiteindelijke plafondafmetingen. Hierdoor zal de folie na het opspannen niet doorbuigen. Het opspannen gebeurt door middel van warmte. Er is geen ophangstructuur nodig want het spanplafond wordt met zichtbare of onzichtbare randprofielen tegen de muur bevestigd. Zo is er ook geen contact tussen het spanplafond en het bestaande plafondvlak.

Wat zijn de voordelen?

Er is weinig of geen onderhoud. Barsten zijn meteen weggewerkt en je hoeft het plafond nooit te herschilderen. Het egaal vlakke uitzicht is verkrijgbaar in een groot gamma kleuren en in verschillende afwerkingen zoals mat, glanzend, lichtdoorlatend, lichtgevend, driedimensionaal of met perforaties wat de akoestiek bevordert. De mogelijkheden van de nieuwste spanplafonds zijn zeer uitgebreid. Bij renovatie hoeft het oude plafond niet afgebroken en moet je zelfs de meubels niet verplaatsen. Het spanplafond kan ook toegepast worden bij speciale en complexe vormen zoals schuine of verticale vlakken. Wil je de verlichting integreren en werken met bijvoorbeeld inbouwspots, dan moet je dit op voorhand goed bepalen.

Wil jij je plafond opfrissen zonder breekwerken? Neem contact op met een specialist voor professioneel advies op maat. Vraag zeker ook je gratis documentatie aan

In samenwerking met Helixe Installatiebedrijf

Meer nieuws van Helixe Installatiebedrijf

Interieurtip: je spanplafond afwerken met sierlijsten

Er zijn talrijke decoratiemogelijkheden voor een spanplafond: kleuren, mat of glans, afbeeldingen

Het spanplafond: dé oplossing voor problemen met je oud plafond

Schimmel, beestjes, scheuren en vervormingen: je oud plafond krijgt vroeg of laat te maken met sl

Spanplafonds: welke verlichting kan ik kiezen?

Je plafond renoveren of verlagen lukt al in één dag door een spanplafond te laten plaatsen.

GRATIS Nieuwsbrief