Het spanplafond: dé oplossing voor problemen met je oud plafond

Schimmel, beestjes, scheuren en vervormingen: je oud plafond krijgt vroeg of laat te maken met slijtage en schade. Of je gaat voor een (tijdelijke) herstelling, of je kiest voor een bestendige oplossing: het plaatsen van een spanplafond.

Houten balken: schimmel en beestjes

Een houten plafond krijgt na verloop van tijd te maken met bederf. Houtaantastende insecten, schimmels en bacteriën: de schade kan oppervlakkig of ernstig zijn, afhankelijk van hoe snel je reageert. Hoe dan ook, je houten balken bederven en verliezen hun esthetische waarde. Genoeg van het storend uitzicht van schimmel en aangevreten balken? Ontdek de esthetische voordelen van een spanplafond.

Storende geluidstrillingen

Wat betekent deze slijtage voor je houten plafond? Wanneer houten balken worden aangevreten, dreigen ze op termijn door te zakken. Een doorzakking van een luttele 6 millimeter veroorzaakt al laagfrequente trillingen. Akoestische trillingen, die we snel als storend ervaren. Ben je ook die vervelende trillingen beu? Ontdek de akoestische voordelen van een spanplafond.

Gyproc-plafond: scheuren en vervormingen

De gipsplaat is zeer gewaardeerd door doe-het-zelvers. Maar een Gyproc-plafond wordt vaak afgewerkt in wisselende omstandigheden van temperatuur en luchtvochtigheid. En – volgens de wet van de fysica – gaan gipsplaten krimpen en weer uitzetten. Mits onvoldoende plaats, zal het plafond vervormen en scheuren. Heb je ook genoeg van gescheurde Gyproc? Maak je kamer weer toonbaar door het plaatsen van een spanplafondVraag hier je gratis offerte aan.

Wat is een spanplafond?

Wat is een spanplafond precies? Het is een doek uit pvc, dat via onzichtbare profielen wordt vastgehecht tussen muren, na voorafgaande afmeting van je plafond. Dit “vals” plafond wordt kreukvrij aangespannen via verhitting.

Spanplafonds in verschillende ontwerpen

Klassiek, modern, minimalistisch of uitbundig: er is haast geen interieur dat een spanplafond niet kan aankleden. Op zoek naar een nieuwe look voor je plafond? Een spanplafond vult handig je plafondruimte op: snel geplaatst en geen breekwerken vereist. Bekijk hier uiteenlopende realisaties.

Nooit een deuk in je spanplafond

Een spanplafond is vormherstellend. Maak je een deuk met een stomp voorwerp? Ontkurk je een fles champagne recht tegen je spanplafond? Geen nood, de vervorming trekt er vanzelf uit. Wist je trouwens dat je elektriciteits-, ventilatie- en sanitairleidingen perfect kunt wegwerken? Ontdek hier alle voordelen van een spanplafond.

Gipsplaten of spanplafond: prijsverschil op lange termijn

Een eenvoudig prijsvergelijk tussen een Gyproc- en spanplafond? De startprijs ligt in mekaars buurt, maar het prijsverschil ontstaat later. Een gipsplaten plafond moet je om de zoveel tijd herschilderen – en herstellen op eventuele barsten. Op lange termijn wordt het prijsverschil verdubbeld. Hoe een spanplafond onderhouden? Je geeft het doek een jaarlijkse reinigingsbeurt en that ’s it. Geen schilder of specialist vereist.

Een spanplafond is mogelijk dé oplossing voor jouw plafondproblemen. Overweeg je een spanplafond te plaatsen? Vraag je gratis inspiratiebrochure aan of neem contact op met een specialist van Helixe voor advies en een gratis offerte.

In samenwerking met Helixe Installatiebedrijf

Meer nieuws van Helixe Installatiebedrijf

Interieurtip: je spanplafond afwerken met sierlijsten

Er zijn talrijke decoratiemogelijkheden voor een spanplafond: kleuren, mat of glans, afbeeldingen

Spanplafonds: welke verlichting kan ik kiezen?

Je plafond renoveren of verlagen lukt al in één dag door een spanplafond te laten plaatsen.

Het stijlvolle spanplafond: geluidscomfort troef!

Niets is vervelender dan geluiden die in een ruimte weerklinken omdat de akoestiek er slecht is.

GRATIS Nieuwsbrief