Trend: houten wandbekleding als strakke sfeerbrenger in je interieur

Gepubliceerd op 09 Juni 2021
strakke houten wandbekleding
strakke houten wandbekleding
strakke houten wandbekleding
strakke houten wandbekleding

Je ziet ze steeds vaker opduiken in hedendaagse interieurs: strakke houten balken die dienstdoen als decoratieve wand- of plafondbekleding, of als scheidingswand. Wil je ook op een creatieve manier hout integreren in je in je interieur? Ontdek een handige totaaloplossing waarmee je alle kanten uit kan.

Een decoratief houtaccent voor je interieur

Hout is hét materiaal bij uitstek om je interieur een warme en sfeervolle touch te geven. Een houten bekleding kan je bovendien op tal van creatieve manieren toepassen. Denk maar aan wanddecoratie, ruimteverdelers of plafonddecoratie. Vaak gaat het om Astrata Slats van Decospan, de Europese marktleider op gebied van fineerverwerking. Bij hen vind je tal van creatieve oplossingen om hout in je interieur te brengen. Benieuwd naar advies op maat voor jouw project? Neem contact op met een expert.

Astrata Slats: personaliseerbare houten fineerbalken

Het Astrata productgamma van Decospan biedt drie soorten houten bekleding waarmee je je interieur een extra dimensie geeft. Ze zorgen voor een natuurlijke uitstraling en zijn eenvoudig te plaatsen. Nieuw in dit gamma zijn de Astrata Slats: houten fineerbalken voor een decoratief interieur, die je zowel verticaal, horizontaal als diagonaal kan plaatsen. Combineer gerust verschillende afmetingen voor een dynamisch effect. Speels en verrassend! Bekijk inspirerende projecten met Astrata Slats.

Astrata Slats worden op bestelling gemaakt en zijn verkrijgbaar in uiteenlopende houtsoorten, maar er is ook een standaard stockgamma waaruit je snel kan putten. De driezijdige balken monteer je op een onderliggende structuur. Je kan ze erop verlijmen, spijkeren, bevestigen met houten deuvels of met een groef en verbindingslat. Vierzijdige balken zijn dan weer rondom gefineerd en kan je als afzonderlijk element gebruiken. Ze kunnen als plafond- of wandbekleding dienen, maar ook als scheidingswand. Benieuwd? Bestel je Astrata-brochure of Astrata-stalendoos in de webshop.

Astrata Tiles: ecologische wandtegels met bakken karakter

Het Astrata productgamma van Decospan omvat ook wandtegels (tiles) op basis van gesneden hout van gerecycleerde oude eiken balken. Door de verschillende diktes van de plankjes bekom je een subtiel 3D-oppervlak met een karaktervolle, tijdloze uitstraling en een naadloze afwerking. De stijlvolle wandpanelen zijn in drie kleuren verkrijgbaar: Oak Vintage Harlem, Oak Vintage Hoboken en Oak Vintage Baltimore. Bekijk de diverse looks en vraag je gratis staal aan. De installatievideo kan je hier raadplegen.

Astrata Planks: houten lambrisering met tand- en groefverbinding

Waarom het jezelf moeilijk maken, als het ook makkelijk kan? Astrata Planks zijn gefineerde en voorgeprofileerde eiken planken. Dankzij de tand- en groefverbinding zijn deze planken eenvoudig te monteren. Bovendien kunnen ze onzichtbaar genageld worden. Daarnaast is er een uitsparing voorzien om de planken te bevestigen met behulp van een metalen clip. Een eenvoudige en snelle installatie gegarandeerd. Dankzij de zes afmetingen en negen mogelijke kleuren stel je je wand- of plafondbekleding vlot naar jouw smaak samen. Ontdek de mogelijkheden.

Fan van een houten touch in je interieur? Ontdek dan de Astrata Slats van Decospan: gefineerde balken voor decoratieve interieurdoeleinden. Ze brengen sfeer en zorgen voor een subtiele dynamiek. Vraag je gratis brochure aan en laat je inspireren. Graag hulp bij je keuze? Neem contact op met een expert of bestel je gratis staal.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan