Slechte akoestiek in een ruimte verbeteren? Zo pak je dit aan in stijl!

Gepubliceerd op 20 August 2020

Een ruimte waarin je elkaar niet goed verstaat en waarin geluid lang nagalmt, het is geen fijne plek om te verblijven. Hoe kun je de akoestiek van een ruimte blijvend verbeteren op een decoratieve manier? We tippen je een veelzijdige oplossing.

Het belang van goede akoestiek

Een aangename sfeer in de ruimtes waar je woont en werkt, het is cruciaal om je goed te voelen. Die sfeer wordt voor een groot deel bepaald door geluid. Stel je even een galmende ruimte voor. Je verstaat er de anderen niet goed, en na een tijd krijg je last van verminderde concentratie, hoofdpijn en vermoeidheid. Gelukkig kun je de akoestiek van een ruimte blijvend verbeteren. Ontdek uiteenlopende decoratieve oplossingen voor een groter akoestisch comfort: panelen, deuren en losse elementen.

Hoe kun je de akoestiek in een ruimte verbeteren?

De akoestiek in gebouwen laat nog vaak te wensen over. Wil je de akoestiek van een ruimte verbeteren, dan moet je ervoor zorgen dat de weerkaatsing van geluid vermindert. Daarvoor gebruik je de akoestische absorberende Woodcoustics-panelen. Die zijn speciaal ontwikkeld om allerhande storende geluiden in een ruimte te reduceren. Ze verhogen het akoestisch comfort, zelfs in ruimtes met veel achtergrondlawaai. Hun look is elegant en tijdloos, dankzij de natuurlijke uitstraling van een toplaag in houtfineer. Graag advies voor jouw project? Neem dan vrijblijvend contact op met een geluidadviseur.

Wat is een goede akoestiek?

Wanneer spreken we van een goede akoestiek? De akoestiek in een ruimte is goed als de nagalmtijd past bij het volume en de functie van de ruimte. In een kantoorruimte bijvoorbeeld, willen we elkaar goed kunnen verstaan op een korte afstand, maar geen last hebben van omgevingsgeluiden. In een klaslokaal echter moet de leerkracht voor iedereen goed verstaanbaar zijn. Voor elke ruimte is er een geschikte oplossing, of kan er een ontworpen worden. Bekijk uiteenlopende projecten met de architecturale, akoestisch dempende platen van Woodcoustics.

Akoestische fineerplaten dempen het geluid 

Woodcoustics is een reeks van 13 akoestisch dempende panelen voor wanden en plafonds en 6 types akoestische kastfronten. De kern van de panelen bestaat standaard uit zwarte akoe mdf. Een duurzaam materiaal, met een verfijnd en tijdloos uitzicht. Voor de houten toplaag kies je een van de zes standaard edelfineren, onbehandeld of voorzien van beits, vernis of olie. Of je gaat voor één van de 16 afgewerkte fineren van Shinnoki. Shinnoki-panelen creëren met hun doorlopend uiterlijk uniformiteit doorheen je hele project. Andere fineren zijn verkrijgbaar op aanvraag.

Hoe werkt het?

Hoe dempt een Woodcoustics-paneel het geluid? Van de geluidsgolf die in aanraking komt met een akoestisch dempend paneel wordt een deel van zijn energie weerkaatst in de ruimte. Een ander deel wordt geabsorbeerd door het materiaal en de achterliggende isolatielaag. Hierdoor gaan de nagalmtijd en het galmniveau dalen. Lees meer over de werking van de akoestische oplossingen van Woodcoustics. Akoestiek is een zeer technische materie, daarom wordt je project persoonlijk opgevolgd van voorschrijving tot installatie.

Talrijke toepassingen op maat  

Met de Woodcoustics-panelen laat je je creativiteit de vrije loop. Zo kun je ze gebruiken in wandbekleding, kastdeurfronten, meubel- en plafondelementen en binnendeurbekledingen. Woodcoustics produceert en levert ook oplossingen op maat. Een team van ervaren medewerkers werkt samen architecten, verwerkers en bouwheren om een geschikte oplossing voor de toepassing te ontwerpen. Compleet afgewerkte kastdeuren, schuifdeuren, … kunnen op maat worden aangeleverd en voorzien van scharnierboringen volgens je plan. Zo gaat de plaatsing op de werf extra vlot.

Wil jij de akoestiek in je woning of gebouw verbeteren, op een decoratieve manier? Met de Woodcoustics-panelen combineer je de uitstraling van hout met een verminderde nagalm door stemgeluid. Bekijk inspirerende projecten en neem contact op voor advies op maat.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan