Verf nodig? Vind de beste verf voor elke klus

Gepubliceerd op

Of je nu op zoek bent naar muurverf voor de slaapkamer, je plafond wilt schilderen of een tuinhuis van een nieuw likje verf wilt voorzien: colora heeft voor iedereen en voor elke klus de juiste verf in zijn assortiment. Ontdek hoe je de gepaste verf voor jouw klus vindt.

Voor elke verfvraag de juiste verflaag

Van plan om je huis te schilderen of een kamer te verven, maar weet je niet goed waar beginnen? De colora coaches in een colora verfwinkel in jouw buurt met een hart voor kleur en verstand van de beste verf vertellen je wat je moet weten om van jouw verfproject een succes te maken. Ze helpen je de juiste verf vinden door je een aantal vragen te stellen. En bij die pot van Belgische makelij geven ze ook graag het gepaste advies. Want als je weet hoe ’t moet, doe je ’t goed.

Een kwaliteitsverf voor elke klus

Voor een mooi verfresultaat met een minimum aan verflagen kijk je best uit naar kwaliteitsverf. Daarmee stapel je de voordelen op: 

  • Goede dekkracht: Met kwaliteitsverf heb je weinig verflagen nodig om je ondergrond perfect te dekken. Minder lagen betekent ook minder werk. Bij kwalitatieve muurverven volstaat doorgaans 1 grondlaag en 1 afwerkingslaag voor een topresultaat.
  • Geen spatten: Kwaliteitsverf spat niet. Ze bestaat enkel uit kwalitatieve grondstoffen die slim werden gedoseerd in de verf. Ze wordt bovendien pas samengesteld na het doorlopen van verschillende verwerkingstesten.
  • Egaal eindresultaat: Het verschil in absorptie van de ondergrond wordt met een kwalitatieve primer geïsoleerd, zodat je geen glansverschillen, storende overlappingen of rolstructuren ziet.
  • Optimale kleurjuistheid: De kleurjuistheid is veel groter bij kwaliteitsverf dan bij goedkopere varianten. De verf heeft exact de kleur van je kleurenkaartje of testpotje en er zijn zo goed als geen kleurverschillen tussen bijvoorbeeld lakverf voor je deuren en dezelfde kleur muurverf voor je muren.
  • Prima hechting: Kwaliteitsverf garandeert je de best mogelijke hechting op de ondergrond, zodat het resultaat van je verfkarwei na een tijdje niet begint af te bladderen.
  • Perfecte verwerking: Goede verf is makkelijk aan te brengen op de muur. Ze is soepel, eenvoudig te verdelen over het oppervlak en geeft een egaal eindresultaat.
  • Makkelijk onderhoud: Een kwaliteitsverf is beter te onderhouden, net doordat er meer en kwalitatiever bindmiddel inzit, wat een langere levensduur mogelijk maakt. De verf is bovendien minder gevoelig voor schade na aanrakingen.

Op zoek naar kwaliteitsverf voor jouw project? Die vind je in het assortiment van colora! Ontdek hun volledige assortiment in een colora winkel of op colora.be.