Verf- en kleuradvies voor doe-het-zelvers

Gepubliceerd op

Samen met een verfexpert de juiste kleur en verfsoort kiezen? Een slimme zet! Ontdek waarom verf- en kleuradvies van grote waarde zijn voor jou als doe-het-zelver.

Welke verf kiezen? Vraag professioneel verfadvies!

Een geslaagde verfklus begint met de juiste verf. Kwaliteitsverf kost wel wat, maar de voordelen ten opzichte van goedkopere verf zijn talrijk. Lees hier hoe je kwaliteitsverf van goedkopere verf kunt onderscheiden. Niet zeker welke verf je nodig hebt voor jouw verfproject? Laat je dan vakkundig bijstaan voor de aankoop van de juiste verf. Een verfcoach begeleidt je niet alleen met het kiezen van de juiste verfsoort en -kleur, maar ook met het juist aanpakken van je verfklus. Vraag hier professioneel verfadvies voor jouw project en krijg nuttige tips op maat.

De voordelen van professioneel verfadvies

Waarom is professioneel verfadvies zo belangrijk? Om te beginnen voorkom je onnodige verfuitgaven. Een verfexpert weet immers precies welke verfsoort je muur en plafond nodig heeft. Ook kan hij juist berekenen hoeveel verf je nodig hebt voor je klus. Bovendien zal hij je stap voor stap uitleggen hoe je best te werk gaat. Omdat je met de juiste verf en het juiste stappenplan aan de slag gaat, schiet je project snel op en geniet je van een professioneel resultaat. Hoe krijg je advies voor jouw verfklus? Breng foto’s of een staal van het te behandelen materiaal mee naar een verfwinkel in je buurt. Een colora-coach zal je bijstaan met correct advies. Graag professioneel advies op maat voor het verven van je interieur? Stel je verfvraag via het online formulier of neem telefonisch contact op met een verfexpert in je buurt.

Schakel een kleurspecialist in

Samen met een kleurexpert de juiste kleur kiezen? Dat is altijd een goed idee. Geef de kleurspecialist alvast een beeld van je persoonlijke smaak. Verzamel wat inspiratiebeelden of gebruik de slimme kleurtool en creëer een persoonlijk moodboard. Daarna kijkt de kleurexpert naar de ruimte. Past de gekozen verf bij de meubelinrichting, vloer, ramen? Als een plaatsbezoek niet mogelijk is, kunnen hiervan ook foto’s en staaltjes meegenomen worden naar de winkel. Tot slot krijg je ook advies over welk type verf en welke materialen je kunt gebruiken om de verfklus uit te voeren. Profiteren van de voordelen van kleuradvies? Contacteer een verfspecialist in je buurt en ontvang professioneel kleuradvies op maat van jou en je interieur.  

Ontdek kleureffecten in een interieur

Kleuren beïnvloeden de beleving van een ruimte. Met de juiste tint kun je details accentueren of onopvallend maken. Laat je echter niet verrassen door onbedoelde kleureffecten. Denk bijvoorbeeld aan het zogenaamde ‘boxeffect’, waarbij het dieptezicht verdwijnt wanneer je muur en plafond in eenzelfde kleur schildert. Weet ook dat een klassiek wit plafond een illusie van hoogte creëert, terwijl een donker plafond de kamer kleiner doet lijken. Een verfklus voor de boeg? Ontdek alle benodigdheden voor je verfpakket en zoek de ideale verf via de verfwijzer.

Bewaartips voor verf, borstel en bakje

Zit je verfklus erop en weet je niet hoe je verf en borstel best bewaart voor een volgende karwei? Vind hier enkele nuttige bewaartips:

  • Recupereer verf uit een verfrol met behulp van een multifunctioneel mes.
  • Bewaar verf koel maar vorstvrij en voorkom velvorming door verfpotten goed af te sluiten. Maak het jezelf makkelijk en kleef een etiket op elke verfpot.
  • Laat je verfborstel weken. Heb je watergedragen verf gebruikt, dan zet je je verfborstel in water. Ging je met solventgedragen verf aan de slag, dan plaats je je verfborstel beter in white spirit. Tip: De verfresten in de white spirit zakken na verloop van tijd naar de bodem. Handig, want zo kun je de propere white spirit die bovendrijft, afgieten en hergebruiken.
  • Voorkom dat borstelharen gaan ombuigen door je verfborstel hangend of liggend te bewaren.
  • Gooi je verfbakje niet weg na eenmalig gebruik, maar hou het schoon met een wegwerp inlegbakje.

Met professioneel verf- en kleuradvies vermijd je beginnersfouten, waardoor je geld en frustraties bespaart. Bovendien is het de kortste weg naar een smaakvol en onberispelijk resultaat. Contacteer een colora-coach online of informeer je in de dichtstbijzijnde colora-winkel. Extra praktische tips vind je in de gratis brochure.