Start to paint: zet de juiste stappen voor je verfklus

Gepubliceerd op

Iedereen kan verven. Toch met het juiste materiaal en professionele instructies. Iedere ruimte in huis vraagt om een andere aanpak. Maar geen verfstress! Met deze tips vind je vlot je weg.

De woonkamer schilderen

De kleur verf die je kiest voor de muren van je woonkamer is zeer bepalend. De sfeer moet juist zijn en het moet passen bij je meubels. Verf voor binnenmuren bestaat in verschillende glansgraden: mat, glanzend, lichtzijdeglanzend, ook daar moet je even over nadenken. Vind alvast inspiratie voor de nieuwe look voor je woonkamer. Wil je graag een speciaal effect creëren in je living? Deze decoratieve verftechnieken tillen de ruimte naar een ander niveau. Ontdek meer tips om je woonkamer te schilderen.

De slaapkamer schilderen

Een zacht kleurenpalet in de slaapkamer bevordert een goede nachtrust. Maar wie belet je om anders te doen? Doe inspiratie op voor de kleuren in je slaapkamer. Ook het type verf en de glansgraad is belangrijk. Voor binnenmuren kies je best een halfmatte, reinigbare verf. Maar wil je meer diepte creëren, dan is een glanzende verf iets voor jou. Zorg voor een goede voorbereiding: plak alles af, was een reeds geschilderde muur goed af, schuur en stof een Gyproc-muur goed af voor het schilderen,... Schilder de op de verpakking aangegeven lagen primer, laat het drogen en schilder dan de nodige eindlagen. Bekijk meer tips voor het schilderen van binnenmuren.

De badkamer schilderen

De badkamer hoeft tegenwoordig niet meer volledig getegeld te worden. In deze natte ruimte heb je speciale verf nodig. Met vochtbestendige verf of een muurverf met zijdeglans kun je de ontspannen sfeer scheppen waar jij van droomt. Doe hier inspiratie op. Deze verven nemen weinig vocht en zijn zo goed bestand tegen schimmelontwikkeling. Heb je badkamertegels die je niet meer zo mooi vindt? Ook die kun je schilderen. In de  douche gebruik je wel best waterdicht materiaal zoals tegels of douchepanelen. Ontdek meer tips om je badkamer te schilderen.

De keuken schilderen

Wil je je keuken in een nieuw jasje steken met weinig budget? Dan kun je met verf al veel. Geef hiermee de muren, tegels en/of keukenkasten in een mum van tijd een frisse uitstraling. Een afwasbare verf is in de keuken ideaal. Je krijgt er immers te maken met verschillende vetten. Ontvetten voor het schuren van de ondergrond is zeker nodig. Wil je het nog wat leuker maken? Gebruik dan magneet- of bordverf, handig voor je boodschappenlijstje. Doe inspiratie op voor je keuken en ontdek tips voor het schilderen van je keuken.

De kinderkamer schilderen

In de kinderkamer kun je je creativiteit laten botvieren. Kies voor kleur, maar overdrijf niet. Zachte pastelkleuren bijvoorbeeld bieden de nodige rust. Vul eventueel aan met leuke extra’s zoals muurstickers, magneetverf, bordverf, behang, … Geen idee waar te beginnen? Doe hier alvast inspiratie op. De muren van een kinderkamer hebben soms wat te verduren. Afwasbare verf is daarom een goed idee. Vind hier de juiste verf voor je kinderkamer. Graag nog meer advies voor het verven van binnenmuren? Bekijk deze handige tips.

Graag meer persoonlijk advies voor je schilderklus? Bel of mail je dichtstbijzijnde colora winkel. De colora coach geeft je graag het antwoord op al je vragen. De juiste kwaliteitsverf voor je klus kun je bestellen op colora.be.