Ontdek hoe je de juiste verf voor jouw schilderwerken kiest

Gepubliceerd op 28 May 2021

‘Elke pot verf is goed genoeg is om te schilderen’, dat idee is (gelukkig) stilaan achterhaald. Als je lang wil genieten van mooi geschilderde muren, plafonds, deuren… dan maak je beter een weldoordachte keuze. Juiste kwaliteitsverf die geschikt is voor de ondergrond die je wil schilderen vermijdt afbladderende verf of andere verfproblemen.

Laat je begeleiden door een verfspecialist

Schilderen is een vak. Net zoals in elke andere stiel, komt er heel wat bij kijken. Je moet weten wat je doet, hoe je het doet en waarmee je het doet. Uiteraard hoef je geen spoedcursus schilderen te gaan volgen, maar laat je je best begeleiden in de keuze van de juiste verf. Om een gevel of badkamertegels te schilderen, gebruik je namelijk niet dezelfde verf als voor binnenmuren. Ga eens langs in een colora-winkel en laat je adviseren door de colora-coach. Aan de hand van een aantal vragen probeert de colora-coach zich een zo goed mogelijk beeld te vormen van wat je gaat schilderen. Welke ruimte ga je schilderen? Welke ondergrond ga je schilderen? In welke staat is die ondergrond? Welke afwerking wil je?

Ook kan je steeds een foto of staal meenemen van wat je gaat schilderen. Op basis hiervan stelt de colora-coach je het beste verfsysteem voor. Een verfsysteem bestaat uit een grondlaag of primer die geschikt is om eventuele probleemzones aan te pakken en een afwerkingslaag. Daarnaast krijg je nog een aantal tips & tricks om je ruimte te schilderen, zodat je een even mooie afwerking als een professional kan verkrijgen.

Verfwijzer: vind de juiste verf

Je kan ook gemakkelijk zelf van thuis uit de juiste verf vinden voor je verfproject. Doorloop de stappen van de handige verfwijzer van colora. Kies de kleur die je wil, bereken hoeveel verf je nodig hebt en bestel je verf gemakkelijk online. De verfwijzer helpt je om de juiste hoeveelheid verf voor jouw project te bestellen. Volg het verbruik zoals aangegeven. Zo heb je precies genoeg verf en verkrijg je een perfect resultaat.

Op zoek naar meer inspiratie? Vraag je gratis inspiratiemagazine aan en/of vraag raad in een winkel bij jou in de buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan