De verf op het plafond in je badkamer vochtvrij houden? Goed idee!

Gepubliceerd op 27 May 2020

Het plafond in je badkamer komt bijna dagelijks in contact met waterdamp en condens. Is dat een probleem? Nee hoor. Maar je zorgt beter dat het vocht je badkamer plafond niet binnendringt. Met een goede verluchting én de juiste badkamer verf is je badkamer plafond stevig gewapend tegen vochtplekken en schimmels. Kom er gauw meer over te weten.

Plafond badkamer schilderen? Kies voor kwaliteitsverf!

Wil je vochtplekken in een vochtige ruimte zoals de badkamer vermijden? Dan is een juiste aanpak belangrijk. Het badkamerplafond is vaak niet betegeld en komt dus rechtstreeks in contact met waterdamp. De damp condenseert en er worden druppels gevormd op het badkamerplafond. Een goede verluchting is belangrijk. Maar vaak blijft die condens wel even hangen. Poreuze verflagen zuigen dit op en er ontstaan vochtvlekken. Gebeurt dit systematisch? Dan krijg je schimmel in je badkamer. Maar geen nood: voorkomen is eenvoudig!

Schimmelwerende verf: fabeltje of niet?

Soms wordt er wel eens beweerd dat bepaalde verfsoorten schimmelwerende eigenschappen zouden bezitten. We helpen het gerucht graag de wereld uit: schimmelwerende verf bestaat eigenlijk niet. Is er dan geen enkele verfsoort die het hoofd kan bieden aan schimmel in badkamers? Natuurlijk wel! Maar om andere redenen. Vochtwerende verf of waterafstotende verf bestaat wél! En daar gaat het om. Heeft de schimmel de badkamer al overgenomen? Dan kan de verf geen soelaas meer bieden. Maar ze kan wel voorkomen dat schimmels zich in het plafond nestelen en dat er een ongezond binnenklimaat ontstaat.

Vochtwerende verf: dit zijn de toppers voor je badkamer plafond!

Waterbestendige verf vind je in diverse samenstellingen. Kwalitatieve, licht zijdeglanzende verf is een eerste stevige kandidaat. Latexverf vormt een ondoordringbare laag tegen water en damp en voorkomt indringing. Wil je meteen ook aansluitend hout/mdf meeverven? Dan is Boss-hybride dé strakste vochtwerende oplossing. Met deze hightech muurlak geef je zowel muren als hout tegelijk een stevige waterbestendige laklaag. Doordat je kan doorschilderen van hout en mdf op de muren verkrijg je een ultrastrak resultaat!

Goed begonnen is half gewonnen!

Wil je helemaal zeker zijn? Kies dan voor een isolerende primer. Hiermee heeft damp geen schijn van kans. Die isolerende primer werkt bovendien ook omgekeerd, want is je badkamerplafond al vochtig en geraakt het maar niet uitgedroogd, dan sluit deze primer de vochtige ondergrond af en vormt het een nieuwe ondergrond voor een perfecte hechting van je eindlaag. Bovenop de vochtige ondergrond!

Zin om aan de slag gaan? Lees meer tips en tricks om je badkamer te schilderenOntdek meer praktische verftips in de informatiebrochure. Of vraag advies in een colora-winkel of op colora.be.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan