Bevorder je nachtrust en kies de juiste kleuren voor je slaapkamer

Gepubliceerd op 01 September 2021

De invloed van kleur in ons interieur is niet te onderschatten. Maak daarom steeds een weldoordachte kleurkeuze. Zeker in de slaapkamer! Bevorder de goede nachtrust en sta ‘s morgens goedgeluimd op door de juiste verfkleuren te kiezen. We helpen je op weg met enkele kleurtips om de slaapkamer van je dromen te schilderen.

Licht vs. donker

Lichte kleuren zoals off whites en pastelkleuren stralen pure rust uit en geven de ruimte een luchtig gevoel. Je trekt het natuurlijk daglicht als het ware naar binnen, waardoor je ook blijer wakker wordt. Lichte verfkleuren zijn ideaal om een kleinere ruimte groter te doen lijken.

Donkere kleuren zoals chocoladebruin, off blacks of dieprood stralen luxe uit. Ze hebben een verkleinend effect, wat de kamer een knusse vibe geeft. Combineer met natuurlijke materialen en opvallende texturen voor een geborgen gevoel van rust.

Rustgevend of energiek?

Is het voor jou belangrijk dat je slaapkamer een oase van rust is? Kies dan voor blauwtinten. Vergrijsde blauwtinten creëren een ontspannen sfeer in de ruimte, donkerblauw geeft een intiem gevoel en fellere blauwtinten zoals turkoois zorgen voor wat meer energie in de ruimte. Combineer blauw steeds met warme en natuurlijke materialen, opdat je kamer niet kil zou aanvoelen.

Wil je elke morgen vol energie uit je bed springen? Ga dan voor warme, opvallende kleuren zoals rood, oranje en geel. Combineer met koelere materialen en meubels of kies enkel voor een accentmuur in een opvallende kleur die je combineert met neutralere, begeleidende kleuren.

Accenten en structuurverf

Een accentmuur is een ideale manier om je slaapkamer meer karakter en speelsheid te geven. Kies idealiter de muur achter het bed als accentmuur. Zorg er wel voor dat er geen spiegels tegenover de accentmuur staan, anders krijg je plots 2 accentmuren. Je hoeft ook niet de hele muur in een accentkleur te schilderen, je kan bijvoorbeeld een kleurvlak maken boven het bed of enkel de breedte van het bed gebruiken.

Wil je een speciaal accent zonder een felle kleur te gebruiken? Ga dan voor een structuurverf, zoals streepverf, kalkverf, korrelverf of metallic verf. Ze zorgen voor een echte eyecatcher in je slaapkamer en stralen tegelijk een rustgevend gevoel uit.

Slaapkamer schilderen? Kies geurloze verf!

De kleur is gekozen, nu nog de verf. Kies steevast voor watergedragen verf. Solventgedragen verf bevat oplosmiddelen zoals white spirit die een typische verfgeur geven die wel enkele dagen kan blijven hangen. Watergedragen verf geeft nauwelijks geurhinder. Zorg na het schilderen altijd voor een goede verluchting zodat de verf snel droogt en je helemaal geen last meer hebt van een verfgeur. Bossprim en Bossflow Mat zijn ideale watergedragen verven voor een slaapkamer. Laat je goed adviseren door een colora coach voor je aan de slag gaat.

Op zoek naar meer inspiratie? Vraag je gratis inspiratiemagazine aan en/of vraag raad in een colora-winkel in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan