Afwasbare verf nodig? Die vind je bij colora!

Gepubliceerd op 16 Maart 2020

Moddervegen in de gang, tomatensaus op de keukenmuur en tandpasta op de wand naast de lavabo: sommige muren in huis krijgen heel wat te verduren. Daarom is het beter om te schilderen met kwaliteitsverf. Dat is verf die makkelijk afwasbaar is, zonder glansvlekken of kleurverlies. Waar je die vindt? Bij colora! 

Welke verf kiezen voor makkelijk onderhoud?

Feit: hoe kwalitatiever de verf, hoe beter die bestand is tegen schrobben en wrijven. Daarom is het kiezen voor duurzame verf meer dan de investering waard. In kamers waar je muren het vaakst moet afwassen, kies je best voor een afwasbare verf. Denk maar aan de keuken, badkamer of kinderkamer.
Op zoek naar kwaliteitsverf? Vind hem later in de colora winkel in je buurt, of nu op colora.be.

Afwasbare verven

De meeste verven bij colora zijn goed afwasbaar. Maar voor kamers waar je vaker de muur moet afwassen, schuiven we deze verven naar voor:

  • Onder de muurverven zit je steeds goed met Bolatex. Een uitstekend reinigbare acrylaatverf voor zowel binnen als buitenmuren. In een ruimte met veel passage (bijv. hal) kies je dan weer best voor Bosstouch, een matte en extreem goed afwasbare verf die niet gaat glanzen na het afwassen.
  • Alle houtverven zijn zeer goed afwasbaar. Maar Hybride Satin Pu en BossHybride zijn verven op waterbasis die hierin nóg meer uitblinken.

Ontdek deze verven later in de colora winkel in je buurt, of op colora.be

Wat bij vlekken op je geverfde muur?

Vlekken op je geverfde muur? Wacht niet te lang om ze af te wassen. Zo blijft het vuil oppervlakkig en dringt het niet door tot in de verflaag. Let wel op dat je de verf niet aantast of laat opglanzen. Geen paniek, zolang je voorzichtig te werk gaat én het om kwaliteitsverf gaat kun je weinig verkeerd doen. Tip: gebruik steeds wat vloeistof tijdens het afwassen. De verflaag slijt dan minder snel en de vuile deeltjes komen sneller los.

Welke aanpak voor welke muur?

Een muurverf met een hoge glansgraad is eenvoudiger te reinigen dan een matte verf. Hieronder vind je de aanbevolen aanpak per type glansgraad.

  • Glanzende muurverf

De verffilm (lees: uitgeharde bovenlaag eens de verf droog is) bij een glanzende muurverf voelt gladder aan en laat minder makkelijk vuiltjes door. Daarom is een oppervlak geschilderd met glanzende verf makkelijker te reinigen. Je wast vrijwel alles af zonder zorgen met een vochtige doek of een sponsje. Pfew!

  • Matte muurverf

Matte muurverf voelt, eens uitgehard, ruwer aan en neemt makkelijker water op als je er met een natte doek over wrijft. Het vuil dringt sneller in de verflaag en je schuurt tijdens het wrijven makkelijk de matte bovenlaag weg, waardoor de verf gaat opglanzen. Je krijgt een glimmende plek op je muur die niet meer weggaat. Wrijf dus traag en voorzichtig met de zachte kant van een natte spons en oefen niet te veel druk uit.

Hoe hardnekkige vlekken afwassen?

Gebruik bij hardnekkige vlekken (bijvoorbeeld stift of potlood) een sterker reinigingsmiddel zoals Formule MC Neutral. Ga niet onmiddellijk paniekerig schrobben, maar test het product eerst uit op een onopvallend hoekje en wacht het effect af.

Op zoek naar kwaliteitsverf die makkelijk afwasbaar is? Die vind je in het gamma van colora! Vind het volledige assortiment later in een colora winkel of op colora.be