Vinylvloer met houtlook: dit zijn de mogelijkheden

Er gaat niets boven natuurlijke materialen in huis. Hout, kurk, natuursteen, leder, wol … ze geven je huis een authentieke en zachte uitstraling. Ze zijn tegelijkertijd robuust en elegant. Eén nadeel van sommige natuurproducten is dat ze kwetsbaar zijn voor vocht. Dat is voornamelijk het geval met hout, dat opzwelt, verkleurt en vervormt onder invloed van water. Wil je toch kunnen genieten van de uitstraling en klasse van hout in je interieur? Dan is een vinylvloer met houtlook ideaal. Dit zijn de mogelijkheden.

Ontdek een heel ander soort vinyl

Vinyl is al decennialang een populaire vloerbekleding in openbare gebouwen waar veel mensen komen, zoals scholen en ziekenhuizen. Vinyl is nu eenmaal bijzonder hygiënisch, onderhoudsvriendelijk en degelijk. Maar net door de associatie met ellenlange ziekenhuisgangen, had vinyl tot voor kort een nogal duf imago.

De vinylvloeren van Santana tillen dit soort vloerbedekking naar een heel ander niveau en breken met alle stereotypen. Santana ontwikkelde oerdegelijke klikvloeren die uit verschillende lagen bestaan. Zo bestaat de slijtvaste en krasbestendige klikvloer Silentwoord Resista uit een kurklaag die egaliseert en dempt, een HDF-kliksysteem en een vinyllaag. Op die laag is het unieke houtmotief aangebracht, zodat je vloer eruit ziet als vintage eik, Atlantische ceder of naturelle Loire-eik.

Ook Hydroclic, een honderd procent waterbestendige klikvloer, bevat meerdere lagen, waaronder vinyllagen. Hydroclic is gemaakt van een massieve ECO-vinyl-basisplaat, een vinyl toplaag met houtlook en verschillende flinterdunne laklagen met keramische deeltjes. Het geheel oogt als een echte parketvloer, maar is veel weerbaarder dan parket.

Vinyl met houtlook: zo veel keuze

Het grote voordeel van vinylvloeren is het haast onbeperkte aanbod dessins:

  • Vinylvloeren met de uitstraling van een lichte of een donkere parketvloer?
  • Natuurlijk hout of gebleekt, gebeitst, gerookt … hout?
  • Robuust hout met veel noesten of elegant en ultraverfijnd parket?
  • Of ga je toch maar voor een vinylklikvloer met steenlook? Dat kan ook!

Er zijn vinylvloeren met houtlook voor elke ruimte in je huis: van de hal tot de badkamer. Kom langs bij Santana in een van onze toonzalen en ontdek de brede waaier aan mogelijkheden zelf.

In samenwerking met Santana

Meer nieuws van Santana

Gespot: duurzame kurkvloer met parketlook in 8 kleuren

De zoektocht naar de ideale vloerbekleding zorgt wel eens voor keuzestress.

Innovatie: onderhoudsvriendelijke, natuurlijke tegelvloer met kliksysteem

Even gebruiksvriendelijk en waterbestendig als een tegel.

Krijg tot 45 procent korting op je klikvloer als je koopt vóór de zomervakantie

Ben jij zo iemand die vooral uitkijkt naar de vakantie omdat je dan een zee van tijd hebt voor je

GRATIS Nieuwsbrief