Een supersterke vloer voor je leefkeuken

Gepubliceerd op 29 March 2021

De term leef-keuken heeft tegenwoordig een heel letterlijke betekenis gekregen. De keuken is meer dan ooit een echte living room waar we intens leven. Quick-Step speelt in op deze nieuwe trend met Alpha Vinyl, een ultrasterke vloer: waterbestendig en slijtvast.

Open keuken: het kloppend hart van je woning

Het concept van leef-keuken is al een tijdje aan een opmars bezig omdat we steeds meer kiezen voor open keukens die naadloos overgaan in de leefruimte. Maar een nieuw fenomeen is wel dat het woord nu een letterlijke betekenis krijgt en zelfs ‘living room’ wordt genoemd. Want in de keuken wordt er deze dagen immers ook intens geleefd. Aan de keukentafel wordt er niet alleen gegeten, maar ook gewerkt, gezoomd en huiswerk gemaakt. En op het einde van de dag wordt het kookeiland een ontmoetingsplaats om bij te praten en ervaringen te delen. Keukens zijn meer dan ooit het kloppend hart van een huis. In grootmoeders tijd was de keuken nog een kleine, functionele ruimte en hoofdzakelijk het domein van vrouwen die achter het fornuis stonden. Voor de maaltijden met het gezin was er een aparte eetruimte en voor het ontvangen van gasten een meer formele ‘living room’. Vandaag denken we niet langer in hokjes en vervagen de grenzen tussen keuken en leefruimte.

Een keukenvloer aangepast aan jouw leven

Algemene interieurtrends zoals het spelen met organische vormen en natuurlijke materialen als hout en steen zetten zich dan ook door naar de leef-keuken. Ook het gebruik van kleuren duikt op in de nieuwe ‘living room’. Zo zien we zwarte accenten opduiken, terwijl zachte pasteltinten van oudroze, muntgroen en lichtblauw het klassieke wit van weleer doorbreken. Al dan niet gecombineerd met roestrood, koraal en koper om toch nog een visueel onderscheid te maken. Weliswaar altijd in harmonie met de interieurstijl in de rest van de woning waardoor er ook een gevoel van ruimte ontstaat.

Om dat effect te versterken wordt er meestal ook gekozen voor één vloer die doorloopt tot in de keuken. Maar ook hier is het de kunst om esthetiek en functionaliteit te combineren. Misschien droom je van een houten vloer of tegels, maar wil je voor het keukengedeelte ook een vloer die sterk, onderhoudsvriendelijk en waterbestendig is? Het goede nieuws is dat Alpha Vinyl van Quick-Step alle praktische voordelen van vinyl combineert met de authentieke look & feel van hout of tegels. Door de beschermende toplaag krijgen vlekken en krassen geen kans. En dankzij de sterke kern in het hart van de planken kan de vloer tegen een stootje. Er mag dus al eens iets op de grond vallen.

Maar er is meer. Door de combinatie van het geavanceerde waterdichte kliksysteem met een waterafstotende technologie is Alpha Vinyl ook 100% waterdicht en kan vuil of bacteriën zich niet vastzetten. Zo hoef je je ook geen zorgen meer te maken als er eens glas water op de grond valt of een pannenkoekenslag met de kinderen uit de hand loopt. En laat zorgeloos genieten nu net de essentie zijn van de nieuwe ‘living room’ of ‘leef-keuken’.

De voordelen van Alpha Vinyl

  • Ultra sterk dankzij de rigide kern.
  • Gemakkelijk te installeren op oneffen ondergrond.
  • 100% watervast met geavanceerd waterdicht kliksysteem.

Vlekken en krassen krijgen geen kans dankzij de kras- en vlekkenbestendige technologie

Benieuwd naar de mogelijkheden van vinyl voor jouw leef-keuken? Doe inspiratie op met deze brochure en/of vraag advies aan een vloerspecialist bij jou in de buurt.