Vinylvloeren: wat zijn de vloerentrends van 2023?

30/03/2023

Rigide vinylvloeren zijn nog steeds ‘hot’. Ook in 2023 zien we deze toppers tussen de populaire vloeren terug. Welke vinylvloeren sieren de hedendaagse interieurs? We overlopen de trends in vinylvloeren voor dit jaar.

Vloer in rigide vinyl

In de algemene vloerentrends van 2023 zien we dat de rigide vinylvloer, ook wel pvc-vloer genoemd, nog steeds groeit in populariteit. Het is dan ook een prima keuze als je op zoek bent naar een mooie, duurzame vloer die lang zijn uitstraling behoudt en makkelijk te onderhouden is. De ruime keuze uit verschillende looks, kleuren en formaten geeft je de kans om je interieur volledig naar smaak in te richten. Bovendien komt een vinylvloer in elke kamer tot zijn recht. Ontdek het aanbod vinylvloeren en hun sterktes.

Natuurlijke uitstraling

Eén van de troeven van een rigide vinylvloer is zijn natuurlijke uitstraling. En laat dit ook net één van de trends zijn. Materialen met een natuurlijke uitstraling worden meer en meer geïntegreerd in het interieur. Vinylvloeren verenigen het beste van twee werelden: de schoonheid van een natuurvloer en het onderhoudsgemak van een kunststofvloer.

Rawthentic vinylvloeren

De rigide vinylvloeren van Floorify bootsen de natuur perfect na. Met de vloeren met Rawthentic-technologie gaan ze nog een stapje verder. De recente plankenvloeren Eivissa, Latte, Dolly en Goose hebben een voelbare, authentieke houtstructuur en zijn verkrijgbaar in XL-formaat. Deze planken met zeer realistische houtlook hebben een natuurlijke, gedetailleerde oppervlaktestructuur met veel dieptes, nerven en knoesten. Benieuwd? Bestel je favoriete stalen vinylvloer, test hem in je interieur en voel alvast de unieke structuur.

Vloer met spikkels

Ook in 2023 is de terrazzo-look nog steeds geliefd. Het voordeel van terrazo vinyltegels is dat je geniet van de natuurlijke schoonheid van terrazzo, gecombineerd met een lager prijskaartje en een makkelijker onderhoud. De terrazzo vinyltegels bestaan in enkele mooie uitvoeringen in grote tegels zoals: Terrazzo, Verona, Ceppo - en recent toegevoegd – Piccolo en zijn ook in klein formaat verkrijgbaar.

Visgraatvloer

Droom je wel eens van de houten, authentieke visgraatvloeren uit herenhuizen? Ook in 2023 is visgraat een blijver. De visgraatvloer is ondertussen geëvolueerd tot een speelse, tijdloze eyecatcher in het interieur. Kies je voor een visgraatvloer in vinyl, dan kies je voor een makkelijk te plaatsen en gebruiks- en budgetvriendelijk alternatief voor de houten exemplaren. Sterk, stil, een natuurlijke uitstaling, waterbestendig, … vinyl heeft zoveel meer troeven. Ontdek de verschillende vinylvloeren met visgraatmotief.

Makkelijke vloer voor doe-het-zelvers

Wil je je vloer zelf plaatsen? Dan is een rigide vinylvloer zeker een goede keuze. Je klikt deze makkelijk in elkaar en er komt geen lijm aan te pas. Ontdek hier meer over de plaatsing en ga aan de slag met de stappenplannen voor je favoriete vloer.

Wil je graag vloerideeën opdoen? Laat je inspireren door de mooiste vinylvloeren in planken- of tegels en vraag je gratis stalen aan. Kom nog meer te weten over deze topper onder de vloeren, download de gratis infobrochure.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.