Vinylvloer plaatsen op een bestaande tegelvloer? Goed idee!

16/05/2023

Wist je dat er bij de renovatie van een tegelvloer niet altijd een breekhamer aan te pas moet komen? Je kunt een nieuwe vloer ook over de bestaande vloer plaatsen. Waar houd je dan rekening mee? En wat zijn de voordelen van een vinylvloer als renovatievloer?

Tegelvloer renoveren

Ben je je oude tegelvloer beu of is de vloer in je koopwoning niet je ding? Dan is vloerrenovatie de oplossing. Afhankelijk van de situatie heb je twee opties: of de tegels uitbreken en de vloer terug opbouwen, of een nieuwe vloer bovenop je bestaande vloer plaatsen. De eerste optie is meestal vrij ingrijpend, stoffig en duurder dan de tweede optie. Waar let je op als je je vloer wilt vernieuwen?

3 aandachtspunten

Controleer de staat van de bestaande tegelvloer en de vloeropbouw. Is je vloer egaal of zijn er oneffenheden? Ligt hij op chape (met isolatie) of nog op zavel of zand? Is er vocht aanwezig? Is je vloer quasi vlak, dan heb je een goede basis om je nieuwe vloer op te plaatsen. Kleine verschillen kun je afhankelijk van de gekozen vloerbedekking, met egaliseermiddel of een kwaliteitsvolle ondervloer opvangen. Heb je vloerverwarming, check dan ook of de vloerbedekking warmte geleidt.

Zet je renovatieplannen op een rijtje. Is er al voldoende vloerisolatie aanwezig en moeten er geen leidingen aangepast of bijgeplaatst worden? Ga je je woning vooral opfrissen en het interieur in een nieuw jasje steken? Dan is het eenvoudigst om een renovatievloer bovenop de bestaande tegelvloer te plaatsen.

De dikte van je renovatievloer speelt een belangrijke rol. Dit bepaalt namelijk of je binnendeuren en/of drempels moet bijwerken of vervangen. Ook hou je rekening met hoe de vloer zich ten opzichte van de waterkering bevindt. Wil je de aanpassingen beperken, dan komt een dunne renovatievloer het best van pas. Een goed voorbeeld hiervan is de rigide vinylvloer.

Voordelen vinylvloer

Ideaal als renovatievloer

Doordat rigide vinyltegels zo dun zijn, 4,5 of 4 mm, kun je ze perfect op een tegelvloer plaatsen. Ook op een vloer met vloerverwarming dankzij de lage warmteweerstand. Combineer je vinylvloer met een bijpassende ondervloer voor het beste resultaat. Het materiaal is zo stevig, dat je geen doortekening van de ondergrond ziet. Bovendien kunnen de bestaande binnendeuren vaak behouden worden en is er een slechts een kleine aanpassing nodig. Ideaal voor renovatieprojecten dus. Kies hier je favoriete vinylvloer.

Makkelijk zelf te plaatsen

Je rigide vinylvloer plaats je makkelijk zelf en vlot dankzij het handige, kliksysteem. Zonder stof of geluidsoverlast. De ondervloer uitrollen, je rigide vinylvloer klikken en klaar. Een goede voorbereiding is wel belangrijk. Bepaal vooraf wel in welke richting je je vloer gaat leggen, hoeveel tegels of planken je nodig hebt en waar eventueel moet afsnijden. Ga langs bij een verdeler in je buurt voor meer informatie of ontdek hier hoe je je vinylvloer legt.

Heb je een andere basisvloer? Ook op deze bestaande vloeren plaats je een vinylvloer. Ontdek de voorwaarden voor de ondergrond. En lees ook de antwoorden op veel voorkomende technische vragen bij de renovatie van je vloer.

Esthetisch en praktisch

Een rigide vinylvloer is niet alleen de beste keuze voor renovatie, hij heeft nog heel wat andere kwaliteiten. Vinylvloeren verenigen het beste van twee werelden: ze zijn mooi en makkelijk. Zo hebben ze een natuurlijke uitstraling, bestaan ze in verschillende maten, kun je ze perfect afwerken en passen ze in elk type ruimte. Ook in de badkamer of wasruimte dankzij hun waterbestendige karakter. Het materiaal is zeer sterk en kan dus gerust tegen een stootje. Ontdek hier alle voordelen van een rigide vinylvloer.

Interesse in een mooie vinylvloer voor je (renovatie)project? Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en formaten: tegels, planken of visgraat. Ontdek de collecties en doe hier ideeën op aan de hand van interieurbeelden en realisaties.

Nog geen idee welke je zou kiezen? Vraag je gratis stalen aan en beslis rustig thuis. Download de gratis brochure voor extra informatie. Of laat je adviseren voor je nieuwe rigide vinylvloer door een Floorify dealer in je buurt. Succes!

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.