Recycleer met Floorevive de snijresten van je vinylvloer

Gepubliceerd op

Plaats je een nieuwe vinylvloer, dan is de kans groot dat je nog snijresten over hebt. Gooi ze dan niet bij het afval, maar breng ze binnen bij een Floorevive winkelpunt in je buurt. Zo worden ze op de juiste manier gerecycleerd. En er zijn nog meer voordelen, zowel voor jou als het milieu. Ontdek er gauw meer over.

Waarom recycleren met Floorevive?

Kies je voor een Floorify-vloer, dan kies je niet alleen voor een duurzame rigide vinylvloer die lang meegaat, maar ook voor hun recyclingprogramma voor de resten vinyl die na de plaatsing overblijven. Wat zijn de voordelen van Floorevive en hoe gaat het in zijn werk?

Je kies voor duurzaam

Het  Floorevive recyclingprogramma zal je snijresten optimaal recycleren en verwerken tot nieuwe kunststofproducten, zoals pvc-buizen. Zo verklein je de afvalberg en draag je je steentje bij aan het milieu!

Je skip het containerparkbezoek

Geen zin om op zaterdag aan het containerpark aan te schuiven, en op zoek gaan naar de juiste container om er je snijresten te droppen? Floorevive is je redder in nood! Breng de resten van je vinylvloer eenvoudigweg terug naar je Floorevive winkelpunt. Bye bye containerparkstress.

Je krijgt een gratis onderhoudsproduct

In ruil voor je zak met vinyl snijresten krijg je een fles Conny onderhoudsproduct. Handig, want met zo gaat je vinylvloer nog langer mee. Da’s extra duurzaam.

Je breidt mee het Floorify-bos uit

Met Floorevive doe je dus meer voor de planeet dan enkel recycleren. Voor elke zak snijresten die je binnenbrengt, plant Go Forest een boom in Madagaskar.

Het Vlaamse Go Forest, is een van de belangrijkste ecologische bedrijven in België. Sinds zijn oprichting in september 2020 plantte het bedrijf al ruim 130.000 bomen in 15 landen verspreid over de hele wereld. Floorify werkt hiermee samen.

Het Floorify-bos bevindt zich in Madagaskar. Hier plant Go Forest in samenwerking met de lokale bevolking een mangrovewoud aan.  Elke boom neemt jaarlijks tussen de 10 en 40 CO2 op en vertraagt zo de klimaatverandering. Daarnaast helpen de bomen de lokale bevolking door extra banen te creëren.

Recyclage van je vinylresten: 7 stappen

Hoe verloopt de recyclage van de resten van je vinyvloer nu precies? Wel zo:

  1. Bestel een Floorevive bag in je Floorevive winkelpunt.
  2. Je ontvangt je Floorevive bag bij de levering van je Floorify vinylvloer.
  3. Verzamel de snijresten van je vinylvloer  in de Floorevive bag.
  4. Breng de gevulde zak binnen bij het Floorevive winkelpunt waar je je aankoop deed.
  5. Je ontvangt een  fles Floorify 'Conny’ onderhoudsproduct en een certificaat van Go Forest, die een boom voor jou zal planten in Madagaskar .
  6. Floorify haalt de snijresten op in het winkelpunt.
  7. Onze recyclage partner recycleert de snijresten.

Interesse in het plaatsen van een Floorify vinylvloer? Vergeet dan niet te recycleren met Floorevive. Ontdek je favoriete rigide vinylvloer op de website, in de gratis inspiratiebrochure of in een winkelpunt in je buurt

   

standaard