Wat zijn de voordelen van click-vinyl?

Budgetvriendelijk, makkelijk te onderhouden en de keuze uit een waaier van kleuren en tekeningen. Met een vinylvloer stapel je de voordelen op. Ken jij ze allemaal?

Een kennismaking

Voor wie niet vertrouwd is met vinyl: je hoort ook weleens de benamingen LVT-tegels, pvc-vloeren of klik-vinyl. Het gaat telkens om hoogkwalitatieve planken of tegels, gemaakt zonder het gebruik van natuurlijke materialen.

Lief voor je budget

Als je de prijzen voor diverse types vloerbedekking naast elkaar legt, wordt het al snel duidelijk. Deze vloer uit veerkrachtige kunststof is verrassend betaalbaar. Plaats hem bijvoorbeeld over versleten tegels en je bekomt snel een nieuwe look, zonder hoge kosten.

Dempt geluid

Het geluid van bijvoorbeeld voetstappen in huis kan storend zijn, maar click-vinyl werkt geluiddempend. Zo kun je makkelijker tot rust komen in je woning.

Comfortabel

Een vinylvloer loopt comfortabel, want hij veert zacht mee. Deze vloer heeft steeds een aangename temperatuur, in tegenstelling tot bijvoorbeeld stenen tegels.

Diverse kleuren en motieven

Een vinylvloer kun je prima aanpassen aan je smaak en woonstijl. Er zijn diverse decoratieve prints en fantasieontwerpen beschikbaar, maar ook de look van parket, natuursteen of tegels is haalbaar. Net echt!

Eenvoudige plaatsing

Vinylvloeren hebben een innovatief kliksysteem. Je kan ze gemakkelijk zelf plaatsen, zonder dat je met lijm aan de slag moet.

Makkelijk te onderhouden

Over het onderhoud van een vinylvloer kunnen we kort zijn. Het advies luidt: geregeld eens stofzuigen en wekelijks dweilen. Gebruik geen allesreiniger, maar haal een gespecialiseerd product in huis. Zo ben je zeker dat je vloer niet wordt aangetast.

Ook voor de badkamer

Vinylvloeren zijn prima bestand tegen water, damp en vocht. En ze voelen niet koud aan als je er met blote voeten over loopt. Dat went snel!

Jaren gerust

Een vinylvloer lijdt haast niet onder intensief gebruik. Je zoontje krijgt maar niet genoeg van zijn nieuwe speelgoedauto op afstandsbediening? Je dochter draagt liever hakken dan pantoffels? Geen paniek, de beschermende toplaag doet zijn werk.

Hulp nodig bij de keuze van je vinylvloer, of een vraag? Vraag een specialist om advies op maat. Ontdek ook onze laagste prijs garantie en topdeals.

In samenwerking met FloorHouse

Meer nieuws van FloorHouse

Rigid binnenvloeren: alle voordelen die jij belangrijk vindt in één

Stel je eens voor dat je de voordelen van diverse soorten vloeren zou kunnen combineren.

Plinten en profielen: je vloer netjes afgewerkt, ook als je geen vakman bent

Een mooie vloer komt pas echt tot zijn recht als hij mooi afgewerkt is.

Welke klikvloer kun je gebruiken in de badkamer?

Wil je in je badkamer graag een klikvloer plaatsen met een natuurlijke uitstraling in hout- of st

GRATIS Nieuwsbrief