Vochtbestendige vinylvloeren met kliksysteem

Een vinylvloer kan in verschillende uitvoeringen bestaan: te verlijmen vinyl op rol, te verlijmen vinyltegels, click-vinyl op MDF-drager of click-vinyl op kunststofdrager…

FloorHouse is gespecialiseerd in de laatste uitvoering: een vloer bestaande uit een kunststofdrager met kliksysteem en daarbovenop een hoogwaardige vinyl toplaag. Deze vloeren kan je tegenkomen onder verschillende benamingen: LVT-vloer (luxury vinyl tiles), vinylstroken, PVC-stroken, click-vinyl (tegels of planken) …

Onderaan vind je enkele voordelen op een rijtje van click-vinyl vloeren op een kuststofdrager:

 • Deze vloeren hebben geen MDF (of andere vochtgevoelige) drager meer waardoor ze uitermate geschikt zijn voor badkamers of andere vochtige ruimtes van de woning.
 • De vinyl toplaag bestaat in verschillende slijtklassen. In de hoogste slijtklasse zijn deze vinylvloeren zelfs geschikt voor winkels en kantoren met een hoge gebruiksintensiteit.
 • Click-vinyl vloeren zijn dankzij het handige kliksysteem zeer gemakkelijk te plaatsen. Extra bonus (zoals ook bij laminaatvloeren): de planken moeten alleen op maat worden gesneden i.p.v. gezaagd. Vraag hier het best een professional met welke tools je het best aan de slag gaat. De keuze hangt af van de dikte en de stevigheid van een plank.
 • Er zijn zelfs click-vinyl uitvoeringen die geen extra ondervloer meer nodig hebben.
 • Ze zijn verkrijgbaar in ontelbare houtlook of tegellook uitvoeringen met voelbare natuurgetrouwe structuren en glanzende of matte toplagen.
 • Vinylvloeren zijn gemiddeld maar 5mm dik wat ze zeer aantrekkelijk maakt voor verbouwingen. Denk maar aan hoogteverschillen of bv. het inkorten van deuren.
 • Geen vervelend tik-tak-tok loopgeluid meer. Vinylstroken dempen het loopgeluid aanzienlijk en zijn bijgevolg zeer stille vloeren.
 • Deze vinylvloeren hebben relatief weinig of geen uitzetting. Door dit stabiele karakter zijn er minder uitzetvoegen te voorzien dan bij een laminaatvloer bijvoorbeeld.
 • De grote merken bieden naast hun waaier aan vinyl collecties, verschillende decors en afmetingen ook bijpassende toebehoren zoals plinten en profielen aan. Zo kan de kamer rondom netjes worden afgewerkt.
 • Click-Vinyl vloeren zijn in het algemeen heel gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen is al voldoende, hardnekkige vlekken worden met een vochtige doek of dweil verwijderd. Voor een duurzaam onderhoud bieden de merken zoals Quick-Step, BerryAlloc en IVC voor click-vinyl vloeren ook specifiek ontwikkelde reinigers en onderhoudsproducten aan.

Belangrijk om te weten voor het plaatsen van click-vinyl:

 • Click-vinyl vloeren hebben echter een zeer egale ondergrond nodig, in sommige gevallen is egalisatie van de ondergrond aanbevolen. Er zijn ook ondervloeren die de ondergrond kunnen egaliseren, maar deze moeten zeker geschikt zijn voor plaatsingen onder een click-vinyl vloer. Niet elke ondervloer kan onder een click-vinyl vloer gelegd worden!
 • Ondervloeren voor click-vinyl moeten een zeer hoge weerstand bieden. Deze onderlagen zijn gekenmerkt met “geschikt voor vinyl”.
 • Voor plaatsingen in veranda’s of ruimtes die sterk door de zon beschenen worden, adviseren wij zeker eerst contact op te nemen met een professional, alvorens een vloer te kiezen en te bestellen. Click-vinyl is een warmtegevoelig product. De tolerantiegrens voor temperaturen verschilt van fabrikant en/of collectie.

In alle FloorHouse toonzalen vind je een uitgebreide selectie aan click-vinyl stalen – netjes gepresenteerd op basis van kleur zodat het kiezen iets gemakkelijker wordt. Alle referenties zijn uiteraard ook op FloorHouse webshop te vinden.

In samenwerking met FloorHouse

Meer nieuws van FloorHouse

Rigid binnenvloeren: alle voordelen die jij belangrijk vindt in één

Stel je eens voor dat je de voordelen van diverse soorten vloeren zou kunnen combineren.

Plinten en profielen: je vloer netjes afgewerkt, ook als je geen vakman bent

Een mooie vloer komt pas echt tot zijn recht als hij mooi afgewerkt is.

Welke klikvloer kun je gebruiken in de badkamer?

Wil je in je badkamer graag een klikvloer plaatsen met een natuurlijke uitstraling in hout- of st

GRATIS Nieuwsbrief