Tegeltrends van het moment volgens de trendwatchers

16/02/2021

We zijn helemaal gek op interieur en zijn dan ook non-stop op zoek naar nieuwe tegeltrends en interieurinzichten. Benieuwd wat zoal opvalt dit seizoen en wat de favorieten zijn van de trendwatchers? Dit zijn hun indrukken.

Eclectische vloeren

Steeds meer zien we interieurs waarbij materialen en kleuren elkaar afwisselen. Ook binnen één tegel kan je al een eclectisch geheel creëren. Zo combineert de terrazzotegel stijlvolle marmerresten met rijke kleurschakeringen. De verschillende groottes en vormen van deze marmergranulaten bepalen in sterke mate het unieke karakter van de terrazzotegel. Kies je zwart, wit, grijs of toch liever kleur? Alles kan! Door het gebruik van kleurpigmenten is het mogelijk om terrazzotegels te produceren in een waaier van verschillende kleuren.

Origineel met hexagontegels

Fans van geometrie zijn gewaarschuwd: aan hexagontegels kunnen maar weinigen weerstaan. De esthetische vormen, speelse kleuren en een stijlvolle uitstraling zorgen voor een origineel accent in jouw badkamer en keuken. En ja hoor, zelfs in je woonkamer ga je aan de slag met zeshoekige tegels!

Muntgroen, helder blauw of roze? Kiezen wordt moeilijk, want de Kromatika-collectie bevat maar liefst 11 kleuren! Creativiteit bovenhalen is dus de boodschap, want de combinaties zijn bijna eindeloos. Een roze wandtegel bijvoorbeeld combineren met een bruine zeshoekige vloertegel? Alles kan! Het resultaat is hoe dan ook een kleurrijk geheel met een speels honingraatpatroon.

Natuurlijke elementen

Nog steeds zien we dat heel wat natuurlijke materialen ingezet worden. Kalksteen, zoals de Italiaanse ceppo di gre, past helemaal binnen dit plaatje. Al in de Romeinse tijd werd ceppo di gre ontgonnen in verschillende groeves in Italië. Vandaag is deze natuursteen nog steeds een hoogwaardig product, maar ook Egyptische kalksteen met lichtgrijze fossielen zoals Margaux wordt door de aarde gevormd. De oppervlakteafwerking van dit uniek natuurproduct bepaalt in hoge mate de finale uitstraling.

Santana kurk, duurzaam design

In een wereld waar we met z’n allen meer aandacht schenken aan het milieu, is kurk een absoluut droomproduct. Gezien kurk gebruik maakt van de schors van de kurkeik, worden er voor de productie geen bomen gekapt. Na de kurkeik te strippen van zijn schors, groeit de bast opnieuw aan, waardoor de kurkeik om de 9 jaar gestript kan worden. Deze natuurlijke materialen hebben een bijzonder isolerend karakter, waardoor Santana-kurk omgevingsgeluiden filtert en een comfortabele warmte in je woning sluit. Verder is ook de plaatsing 100% milieuvriendelijk. Dankzij het 2G kliksysteem gebeurt dit “zwevend”, wat wil zeggen dat verlijming niet nodig is. En je doet het ook nog eens makkelijk zelf!

De Santana-collectie omvat niet alleen designs met de typische kurklook. Voortaan heb je ook kurkvloeren met houtlook, zoals in de collecties Santana Eco Designwood en Santana Eco Designwood Plus. En ook naar formaat toe, kan je kiezen: 122,5 bij 19 cm of 181,5 bij 20 cm.

Think big

Het standaardformaat voor een keramische tegel (60 bij 60 cm) blijft populair. Maar wie het echt groots aanpakt, kiest voor extra grote tegels (tot 120 bij 240 cm voor keramische wandplaten). Tegels in XXL-formaat doen een kleine ruimte zoals de badkamer groter lijken, maar zijn ook perfect voor iedereen die graag net dat tikkeltje extra grandeur aan zijn interieur toevoegt. XXL keramische vloertegels van 120x120cm in de woonkamer benadrukken de minimalistische look die gepaard gaat met de moderne interieurstijl. Maar ook de badkamer zal steeds meer als wellnessruimte gezien worden. Kies je bovendien voor een tegel die doorloopt van de vloer tot de wand, dan is de harmonie compleet.

Breng in maart een bezoek aan één van de Impermo toonzalen en breek samen met Impermo alle prijsrecords tijdens de Batibouwacties. En niet vergeten: zondag 14 maart zijn alle toonzalen open van 13 tot 18 uur!

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.