Tegeltrends 2020: exit minimalisme, we gaan voor Zuiders en sfeervol

Gepubliceerd op 26 Oktober 2020

Wanneer je je interieur wil aanpakken, is het altijd een goed idee om inspiratie op te doen. Zo leer je meer over je voorkeuren en doe je frisse ideeën op. Kijk zeker uit naar een geslaagde look voor je vloeren en wanden, want die bepalen voor een groot deel je interieur. Ontdek de tegeltrends van het komende seizoen en vind je favoriet. 

Missie: een geslaagde mix van kleuren en materialen

Wie de interieurtrends een beetje volgt, zag lange tijd foto’s van strakke, minimalistische interieurs passeren op Instagram en co. Maar daar komt geleidelijk aan verandering in. In onze zoektocht naar geborgenheid, warmte en sfeer gaan we mixen en matchen. Diverse kleuren en materialen komen samen in een eclectisch interieur. Met onderstaande tegels bekom je precies het karaktervolle totaalplaatje dat je voor ogen had. Bezoek een showroom om ze van dichtbij te bekijken, of bestel een stalenbox voor een preview bij je thuis.

Terrazzo tegels: stijlvol marmer met uniek karakter

De tegel bij uitstek voor een eclectisch interieur is afkomstig uit Italië. De terrazzo tegel combineert stijlvolle marmerresten met rijke kleurschakeringen. De verschillende groottes en vormen van de marmergranulaten zorgen voor een uniek karakter. Terrazzo tegels zijn verkrijgbaar in talrijke kleuren, dus je kan alle kanten uit. Met bijpassende bloempotten, dienbladen en badkameritems in terrazzo creëer je de nodige samenhang in je interieur. Voor welke terrazzo tegel ga jij: Rain, Smoke of Nero? Bekijk deze tegels in je eigen interieur en vind de ideale match.

Handgemaakte kleitegeltjes: volop vakantiesfeer  

Je eigentijdse interieur een zuiderse, authentieke touch geven? Dat lukt makkelijk met handgemaakte kleitegeltjes zoals zelliges. Die komen mooi tot hun recht in de badkamer of keuken en zorgen voor een instant vakantiegevoel. De tegels zijn gemaakt uit klei die afkomstig is van het Marokkaanse Fez. Daar produceert men al eeuwenlang zelliges volgens hetzelfde manuele proces. Maar er zijn ook keramische varianten verkrijgbaar, die haast niet te onderscheiden zijn van de handgemaakte versie. Combineer zelliges met andere interieurelementen uit de souks van Marokko voor een look die klopt tot in de puntjes. Past een Berbers tapijt niet in je budget, dan kun je uitkijken naar sfeerlichtjes of decoratievoorwerpen met een Bohemian uitstraling.

Van Italiaanse ceppo di gre tot Egyptische kalksteen

Natuurlijke materialen zijn terug van nooit weggeweest. Een vloer uit kalksteen, zoals de Italiaanse ceppo di gre, is dan een logische keuze. Wist je dat deze kalkstenen vloer ook verkrijgbaar is als keramische variant? Een onderhoudsvriendelijke keuze met kwaliteitsgarantie. Maar er zijn nog meer kwalitatieve opties. Ontdek bijvoorbeeld Egyptische kalksteen met lichtgrijze fossielen zoals Margaux. De oppervlakteafwerking van dit uniek natuurproduct bepaalt voor een groot stuk de uitstraling. De eerder strakke afwerking met rechte kanten en gezandstraald uniform oppervlak geven deze kalksteen een subtielere kleur. Hoe trek je de lijn door naar de rest van je interieur? Simpel: combineer je kalkstenen vloer met natuurmaterialen als linnen, hout en riet. Enkele fraaie planten erbij, en klaar!

Groots uitpakken met XXL-tegels

Het standaardformaat voor een keramische tegel (60 bij 60 cm) blijft populair. Maar wie het echt groots wil aanpakken, kiest voor extra grote tegels. Het ruimtegevoel zorgt meteen voor een luxesfeer. Ideaal voor de badkamer, die we steeds meer invullen als wellnessruimte. Laat je tegels doorlopen van vloer tot wand, voor een indrukwekkende totaallook. Dat doe je bijvoorbeeld met wandtegels van 120 bij 240 cm en vloertegels van 120 bij 120 cm. Overtuigd? Bestel jouw XXL-tegels makkelijk online.

Zin in meer tegelinspiratie, of hulp nodig bij je keuze? Vraag je gratis inspiratiebrochure aan of bezoek een Impermo showroom in je buurt voor advies. Tip: oktober is voordeelmaand bij Impermo. Bekijk hier alle promoties en pik nog snel je korting mee!