Extra grote tegels XXL voor een extra ruimtelijk gevoel

Gepubliceerd op 11 September 2020

We zien het graag groots: tegels steken we niet onder stoelen of banken maar laten we stralen in het interieur. Tegels in grootformaat (XXL) doen daar een schepje bovenop. Ze doen een kleine ruimte groter lijken en zijn dus perfect voor iedereen die graag een tikkeltje extra grandeur aan zijn interieur toevoegt.

Extra grote tegels

Wil je een ruimte optisch vergroten? XXL-tegels zorgen ervoor dat een ruimte groter aanvoelt dan ze in werkelijkheid is. Daarom zijn extra grote tegels de ideale oplossing voor relatief kleine ruimtes, zoals een badkamer. Naast ruimte, creëren XXL-tegels ook eenheid en rust, waardoor ze een populaire keuze vormen.

Ruimtegevoel en naadloze overgang

Niet enkel de tegels zelf brengen ruimte en rust. De meeste XXL-tegels uit het assortiment hebben gerectificeerde randen. Die randen zorgen op hun beurt voor dunne voegen, die door het grootformaat sowieso al in mindere mate aanwezig zijn. Bij het gebruik van een toon-op-toon voegkleur vallen de dunne randen bovendien nóg minder op. Het resultaat is een naadloze overgang tussen de verschillende tegels. We sommen enkele extra, extra, extra grote tegels op.

Keramisch parket met de look van hoogstaand hout

  • Tilestone Essence Wood Amber is een beige-bruin keramisch parket van 160 x 26 centimeter. Wat deze vloer zo bijzonder maakt, naast het XL-formaat, is de natuurlijke 3D-structuur, waarbij de structuur van de keramische vloertegel perfect aansluit met de rijkheid in kleurvariatie, knopen en nerven die eigen zijn aan deze houtsoort.
     
  • Eigentijds Italiaans design vinden we bij Tilestone Chateau Bois, maar dit keer met de uitstraling van eiken parket. Met een lengte van 180 cm doet Chateau Bois er nog een schepje bovenop en wordt het gevoel van een authentiek meerlagig parket nog meer geaccentueerd.
     
  • Ook Long Oak Wood is een keramisch parket met de looks van onbehandelde eiken planken, maar dan in een XXL-formaat van maar liefst 260 cm lang! Met een breedte van 30 cm zal je zien dat de ruimte niet alleen langer, maar ook breder wordt. Long Oak Wood past zowat in elke interieurstijl, maar zal vooral in de smaak vallen bij liefhebbers van een natuurlijke, strakke stijl.

Keramische platen voor luxueuze harmonie in de badkamer

In het rijtje ‘XXL’ mogen de keramische platen uit de Ultimate-collectie absoluut niet ontbreken. Met afmetingen van 120 bij 120 cm voor vloertegels creëren deze keramische platen een ongelooflijke harmonie in huis. De collectie is vooral populair in de badkamer. Want niet alleen zijn deze platen onderhoudsvriendelijk, ze bestaan ook in een variant van 120 bij 240 cm voor de wand. Verkrijgbaar in luxueus marmer of stoer beton.

Een betonnen gietvloer geëvenaard

Om te eindigen blijven we bij de betonlook. Door het grootformaat, de gerectificeerde randen, de dunne voegen en een toon-op-toon voegkleur, is Arkos Anthracite nauwelijks nog te onderscheiden van een betonnen gietvloer. Het oppervlak van deze tegel in antraciet is mat zacht en subtiel gewolkt. Ook Tilestone Beton Grey bevat een lichte structuur, maar is iets lichter qua kleur.

Nog grootser: verleng naar buiten

Wie het ruimtegevoel nog wil versterken, kan ervoor kiezen om buiten dezelfde tegel als binnen te plaatsen. Arkos Anthracite en Tilestone Beton Grey bijvoorbeeld, bestaan ook als buitenvariant. De terrastegels sluiten perfect aan bij je interieur. Zo zorgen ze ervoor dat je de gezelligheid van binnen meeneemt naar buiten, of het open gevoel van buiten doortrekt naar binnen.

XXL-kortingen

Zie jij het ook graag groots? Samen met jou bekijken onze toonzaaladviseurs graag welke XXL-oplossingen tot hun recht komen in jouw interieur. Kom dus gerust eens langs in één van onze toonzalen. Nog t.e.m. woensdag 30 september geniet je van extra, extra, éxtra grote kortingen op een selectie producten uit het assortiment.

Interesse in XXL keramische tegels of vloerbedekking in een ander formaat? Bezoek een toonzaal in je buurt.