Zomertip: onderhoudsvriendelijke tegels voor je terras, tuin of oprit

Gepubliceerd op

Wil je een terras, tuinpad of oprit aanleggen? Dan kun je qua materiaal heel wat kanten uit. Met keramische tegels beperk je het onderhoud tot een minimum. Zo houd je meer vrije tijd nodig om van de strakke look te genieten. Dat went snel!

Natuursteen vs. keramische tegel

Keramische tegels voor je terras, of toch natuursteen? Met een keramische tegelvloer ga je voor onderhoudsgemak. Vet en vuil kunnen haast niet in de tegel dringen. Tuinstoelen laten geen krassen achter, en vlekken veeg je zo weer weg. Natuursteen is een stuk minder vergevingsgezind. Een natuurstenen vloer is niet bestand tegen vlekken en krassen. Op het vlak van onderhoud heeft een keramische vloer dus een streepje voor. Ontdek het brede gamma.

Extra dik, extra sterk

Zijn keramische tegels wel geschikt voor buiten? Zeker, zo zijn ze uiterst sterk en slijtvast. Let wel op de dikte van de tegels. Voor je binnenvloer volstaat een dikte van 1 centimeter, voor je terras, oprit of tuin gebruik je keramische tegels van 2 cm dik. Die zijn perfect vorstbestendig. Dankzij de anti-sliplaag zijn ze ook nog eens veilig voor jou en je kids. Tip: kies voor binnen en buiten dezelfde kleur. Zo trek je de look mooi door en creëer je één geheel. Stijlvol en luxueus! Kies jouw favoriet uit het kleurenpalet.

Breed inzetbaar

Keramische tegels moeten verlijmd worden met een flexibele tegellijm op een vloerchape en dit idealiter in combinatie met een ontkoppelings- en afwateringmat. Keramische buitentegels van 2 cm dikte kun je ook perfect plaatsen op tegeldragers. Op die manier heb je geen dekvloer en tegellijm nodig. Gaat er een tegel stuk, dan kun je die snel vervangen. De vrije ruimte onder de tegels kun je gebruiken voor de doorvoer van leidingen en kabels. Die blijven zo makkelijk bereikbaar, handig bij een storing of een lek.

Eenmalig cementsluier verwijderen

Na de plaatsing reinig je je keramische tegels met een cementsluierverwijderaar. Dit product haalt de sluier cement weg die na het opvoegen van je tegels is achtergebleven. Wacht met deze klus tot je vloer volledig uitgedroogd is, doorgaans zo’n 20 dagen na het voegen. Tot dan gebruik je enkel zuiver water om je vloer te reinigen. Ontdek meer instructies.

Onderhoudstips voor keramische tegels

Het onderhoud van keramische tegels vraagt haast geen inspanning. Even dweilen met een oplossing van water en een onderhoudsreiniger, en klaar! Toch een hardnekkige vlek gespot? Gebruik dan een intensiefreiniger. Dit product verwijdert alle hardnekkige vervuiling, vet- en zeeplagen.
Keramische tegels voor buiten, iets voor jouw project? Ontdek het aanbod en vraag vrijblijvend je offerte aan. Vragen over de eigenschappen of de mogelijkheden voor jouw project? Vraag raad aan een specialist.