Loszittende of gebarsten tegels, wat nu?

Je ooit zo strakke tegelvloer, -wand of terras begint barsten te vertonen, wat een tegenvaller! Hoe komt het toch dat je tegels ineens beginnen te barsten? En wat kun je eraan doen? Ontdek het snel!

Zo beperk je het risico

Barsten in je tegelvloer? Doorgaans dien je de oorzaak te zoeken bij de ondervloer. Als die barst, zullen ook je vloertegels barsten krijgen. Dergelijke barsten ontstaan doorgaans omdat er geen rekening is gehouden met de technische eigenschappen van de vloer en/of de vloerafwerking. Wil je barsten voorkomen? Dan moet je zorgen voor een geschikte ondergrond. Die moet stabiel zijn en water doorlaten, wil je de kans op barsten beperken. Speel op zeker en laat je vloer plaatsen door een specialist.

Stevige basis voor je XL-tegels

Graag een strakke look voor je vloer? Het belang van een geschikte ondervloer geldt zeker ook voor groot formaat tegels. Die hebben een perfect stevige en vlakke ondergrond nodig. Om zeker te zijn van een duurzaam resultaat schakel je best een ervaren vakman in. Hij plaatst of vervangt je vloertegels volgens de regels van de kunst. Zo ben je jaren gerust. Wil je je loskomende of gebarsten tegels laten vervangen? Vraag hier vrijblijvend je offerte aan.

Losse tegels in de douche

Wat als de tegels van je douche loskomen? Als je tegelvoegen lekken, wordt het pleisterwerk vochtig en komen je douchetegels los. Laat het lek meteen nakijken door een vakman om de schade zoveel mogelijk te beperken. In een moeite voorkom je dat de kosten oplopen. Wist je dat de siliconevoegen in je douche regelmatig vervangen moeten worden? Want met ondichte siliconenvoegen kan er water gaan lekken etussen je douchecabine en de tegels. Vraag hier je offerte aan voor het vervangen van de siliconenvoegen in je douche.

SOS waterlek in de afvoer

Ook een waterlek in de afvoer van je douche mag je niet laten aanslepen. Maar soms merk je het pas op wanneer je muren, vloeren en plafonds al beschadigd zijn. Vocht- of schimmelplekken of een oplopende waterfactuur kunnen duiden op een lek. Om te weten of en waar je afvoer lekt, moet je onder de douchebak kunnen kijken. Last van een lekkende douche of vochtproblemen in je badkamer? Pak het probleem direct aan en schakel een vakman in. Vraag hier je gratis offerte aan.

Laat het over aan een specialist

Waarom een ervaren vakman inschakelen? Hij herstelt losliggende en gebarsten (terras)tegels, trappen en plinten volgens de regels van de kunst. Ook herstelt en vernieuwt hij elastische voegen aan baden of douches en uitzettingsvoegen van vloeren en terrassen. Hij rekent af met opstijgend vocht achter plinten. Ook voor het onderhoud en het reinigen van je vloer kun je hem om advies of hulp vragen. Neem contact op en geniet gauw weer van een onberispelijk resultaat.

Op zoek naar een specialist voor het herstellen en vernieuwen van je tegels of vloer? Neem contact op en ontvang een gratis offerte voor je klus. Bekijk uiteenlopende referenties.

GRATIS Nieuwsbrief