Zo kies je een gepaste vloer voor elke ruimte

Gepubliceerd op 21 Augustus 2023
Zo kies je een gepaste vloer voor elke ruimte
Zo kies je een gepaste vloer voor elke ruimte

Als je momenteel aan het verbouwen bent, dan moeten we je vast niet vertellen dat daar heel wat keuzes bij komen kijken. Van de kleuren op de muur tot een nieuwe keuken en badkamer, over elk detail moet worden nagedacht. Dat geldt ook voor… jawel, de vloerbedekking. Misschien heb je al een idee of misschien heb je er nog niet goed over nagedacht? Hoe dan ook, elke ruimte in huis heeft zijn eigen unieke behoeften waar sommige vloeren beter bij passen dan andere. Met deze tips kies jij straks de ideale vloerbekleding voor elke ruimte!

Hout in de woonkamer

De woonkamer is bij velen het hart van het huis, waar gezelligheid en comfort samenkomen. Daarom is een houten vloerbekleding voor deze ruimte vaak een goede keuze. Hardhouten vloeren stralen warmte en karakter uit, terwijl laminaatvloeren een budgetvriendelijk alternatief bieden. Denk aan eiken, walnoot of esdoorn voor een tijdloze uitstraling die perfect past bij elk interieur. Wil je eens wat anders? Kies dan voor een visgraat laminaat, die zorgt er meteen voor dat je woonkamer er hedendaags maar toch tijdloos uitziet.

Tegels in de badkamer

De badkamer is een vochtige omgeving dus daar is waterbestendigheid van de vloerbekleding van cruciaal belang. Tegelvloeren zijn daarom een ideale keuze. Keramische of porseleinen tegels zijn niet alleen bestand tegen vocht, maar bieden ook een breed gamma aan ontwerpmogelijkheden. Een tip? Ga voor lichte kleuren om de ruimte groter te laten lijken.

Zachte vloeren in de slaapkamer

Niets zegt comfort zoals een zachte, pluche vloer onder je voeten wanneer je uit bed stapt. Een zacht tapijt of vloerkleedje zijn heel fijne opties voor de slaapkamer. Kies liefst voor neutrale tinten en zachte texturen om een gezellige en ontspannen sfeer te creëren. Bovendien is een tapijt ook geluiddempend, wat ook zorgt voor een vredige nachtrust. Win-win!

Functionele vloerbekleding in de keuken

De keuken is een drukke ruimte waar al eens gemorst wordt op de vloer. Hier komt de pvc vloer om de hoek kijken. PVC is vochtbestendig, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in verschillende patronen en stijlen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een houtnerf-look om een warme uitstraling te behouden, of kan je gaan voor een moderne tegellook.