Zelf je isolerende vloeropbouw met isolatiechape plaatsen

Gepubliceerd op 30 November 2020

Door een en ander zelf te doen, kun je stevig besparen op je (ver)bouwproject. Zo plaats je je vloeropbouw makkelijk zelf met het Staenisrooster. Gebruik daarbij isolatiechape en je zorgt in één moeite voor goede vloerisolatie. Hello energiebesparing! 

Een vloeropbouw voor je badkamer of zolderruimte

Wil je de vloeropbouw in bijvoorbeeld je badkamer of zolder zelf plaatsen? Dat kan ook zonder ervaring. Dankzij het Staenisrooster kun je je vloeropbouw snel installeren, uitvlakken en afwerken. En dat met een professioneel resultaat. Ontdek dit innovatieve systeem voor zelfbouw en bekijk inspirerende projecten.

Het Staenisrooster: plaats zelf een isolerende vloeropbouw  

Nog niet eerder gehoord over het Staenisrooster? Dit is een handig modulair systeem voor doe-het-zelvers. Het bestaat uit latten en in hoogte regelbare poten, die je makkelijk waterpas plaatst. Zo installeer je eenvoudig zelf je vloer. Als je je Staenisrooster opvult met isolatiechape is je vloer in een moeite geïsoleerd. Deze lichte vloeropbouw is ideaal voor bijvoorbeeld een zolder of badkamer. Moeilijk? Allesbehalve! Bekijk de plaatsingsvideo’s en overtuig jezelf.

Isolatiechape, een isolerende vervanger voor chape

Isolatiechape is een vermenging van EPS-korrels, cement en water.De gemiddelde isolatiewaardes liggen tussen de 0,045 en 0,087 W/mK. Waarom zou je isolatiechape gebruiken voor je vloeropbouw? Omwille van het isolerend effect natuurlijk. Je tegels, laminaat, parket ... zullen warmer aanvoelen waardoor je minder moet verwarmen. Verder is een vloeropbouw met isolatiechape 7 à 10 keer lichter dan een traditionele chape. Ontdek hier alle voordelen. Welke vloeropbouw jij nodig hebt? Vind hier de meest geschikte vloeropbouw voor je klus.

Betegelbare isolatiechape, ideaal voor de badkamer

Op zoek naar een lichte, isolerende vloeropbouw voor je badkamer die je rechtstreeks kunt betegelen? Daarvoor vul je het Staenisrooster met betegelbare isolatiechape. Betegelbare isolatiechape mag je rechtstreeks betegelen na 3 à 4 dagen droogtijd, tenminste als je primer en een dunne cementpaplaag (1 deel cement + 1 deel zand + water) gebruikt. Het ideale vulmiddel voor de vloeropbouw in je badkamer dus. Bekijk hier de plaatsingsvideo.

Zelf isolatiechape met houten afwerkingslaag plaatsen

Liever een afwerking in hout of laminaat? Bij gewone isolatiechape dient het Staenisrooster als een eenvoudig in hoogte te regelen houten roostering. Hierdoor kun je je OSB- of Durelis-plaat vastvijzen in de latten van het Staenisrooster en die bekleden met bijvoorbeeld parket of laminaat. In een notendop plaats je eerst het Staenisrooster, waarna je dit rooster opvult met isolatiechape. Vervolgens kun je je vloer egaliseren en afwerken. Ontdek hoe je zelf je zoldervloer plaatst met een Staenisrooster en vind hier een geschikt systeem voor jouw toepassing.

Wil jij een isolerende vloeropbouw plaatsen in bijvoorbeeld je zolder of badkamer? Met het Staenisrooster bekom je makkelijk een professioneel resultaat, ook als je geen ervaring hebt. Bestel je Staenisrooster, je isolatiechape en je plaatsingsgereedschap online via de webshop. Succes!