Zelf de vloer van je tuinhuis plaatsen met het Staenisrooster

Gepubliceerd op

Heb je net een tuinhuis geplaatst of laten plaatsen en wil je hier ook een vloeropbouw in voorzien? Dan kan het zelfbouwsysteem voor vloeropbouwen van Staenis een goede oplossing bieden. Kom te weten welke chape je best gebruikt en hoe je deze eenvoudig plaatst.

Een betonplaat als basis 

Zodra de betonplaat en het tuinhuis geplaatst zijn, en de beton is uitgehard, kun je een chapelaag aanmaken waarop je later je tegels kunt verlijmen. Deze chapelaag plaats je best zelf. Het is een kleine oppervlakte en je kunt hier veel geld mee uitsparen. Bovendien is het plezant om eens zelf de ervaring op te doen. Wie weet leg je hierna ook zelf je terras aan?!

Het chaperooster van Staenis

Een chape wordt traditioneel geplaatst met links en rechts een aluminium profiel, waarover je de chape dan vlak trekt met een derde regel. De uitdaging zit hem echter in het goed aandammen van de chape en de laag op een correcte hoogte te houden. Bovendien moet een ruimte in een aantal uren afgewerkt kunnen worden. Niet simpel, als je voor de eerste keer een chapevloer plaatst! Gebruik daarom best het Staenisrooster, die bestaat uit kunststoffen latten en in hoogte regelbare voetstukken. Zo ben je zeker van een perfect vlak eindresultaat en kun je de chapewerken verspreiden over enkele dagen.

Chape of isolerende chape?

Voor je tuinhuis kun je kiezen voor een traditionele cementchape of een betegelbare isolerende EPS chape. Je kunt natuurlijk ook gespoten PUR of PUR-platen onder een traditionele chape plaatsen, maar door de beperkte hoogte is dit niet altijd mogelijk. Even een vergelijking:

  • Een traditionele chape bestaat uit een mengeling van zand, cement en water en is bestand tegen zeer hoge belastingen, zoals het gewicht van een auto.
  • Betegelbare isolatiechape bestaat uit een mengeling van EPS parels, cement en water en is zoals de naam het zegt isolerend en zeer snel betegelbaar.

Zolang er geen belasting van een auto op de vloer komt, is betegelbare isolatiechape de betere oplossing. Die zal ervoor zorgen dat de vloer geïsoleerd is en zo het materiaal in het tuinhuis beschermen tegen vocht en koude. Betegelbare isolatiechape zorgt in combinatie met het Staenisrooster ervoor dat je je isolatiechape zak per zak kunt aanmaken en kunt plaatsen op je eigen tempo. Daarnaast zorgt het Staenisrooster ervoor dat je perfect op de juiste hoogte kan afstrijken en nadien gemakkelijk je isolatiechape kunt betegelen.

Meer weten? Via de Staenis vloeropbouwtool kan je handleidingen en video’s terugvinden over de chape vloeropbouw of betegelbare isolatiechape vloeropbouw. Wens je het Staenisrooster, chape of isolatiechape aan te kopen? Neem dan gerust eens een kijkje op de Staeniswebshop