Vloertrend in de kijker: de tijdloze klasse van marmer

Of het nu gaat over je vloer of over de wanden van je interieur, je wil dat ze klasse uitstralen. Verschillende elementen spelen daarbij een rol. Zo is het belangrijk dat je de ruimtes niet overlaadt om alle elementen – van decor tot verlichting – tot hun recht te laten komen. En ook de aankleding mag geenszins onderschat worden. Verder is de materiaalkeuze doorslaggevend voor de look-and-feel. Hou je van luxueus marmer? Vergeet dan niet dat er ook alternatieven bestaan die heus niet moeten onderdoen. Kurk, bijvoorbeeld.

Marmer: symbool voor luxe

Marmer is van oudsher synoniem met rijkdom en weelde. En dat heeft alles te maken met de klasse van deze natuursteen. De slijtvastheid is indrukwekkend, en bovendien heeft elke tegel een ander karakter. Zo is er altijd een verschil in structuur of kleurnuance. Nadelen? Die zijn er ook:

  • Marmer heeft een hoog prijskaartje.
  • Je loopt op een koude, harde steen, en dat is niet meteen een aangename sensatie voor je voeten.
  • Marmer is akoestisch niet optimaal.

 

Het alternatief: Stonecork

Vind je bovenstaande nadelen een zware tegenvaller? Geen nood, er bestaat gelukkig een alternatief. Dat is niet gemaakt van marmer, maar van … kurk. Stonecork bestaat uit een kurklaag van 4 mm dat een digitale print mee kreeg met natuursteenmotieven of betonlook. De vloer heeft dus het uitzicht van steen, maar wordt wel degelijk gemaakt van kurk.

Als je erop loopt, ervaar je een totaal andere sensatie. Je verwacht harde, kille steen, maar in plaats daarvan voel je een warme, flexibele en comfortabele ondergrond van kurk die bovendien in elke denkbare ruimte van je huis past. Hier alvast enkele eigenschappen:

  • Afmetingen in mm: 450 x 620
  • Geschikt voor: living, keuken, slaapkamer, badkamer, bureau, veranda, inkom/hal
  • Slijtage klasse: 23 (intensief huishoudelijk gebruik)
  • Totale dikte kurklaag: 4 mm

Het houdt overigens niet op bij Stonecork. Er zijn nog veel andere opties om marmerimitatie smaakvol in je interieur te integreren. Graag een voorbeeldje? Kom dan eens langs in een van onze showrooms of vraag onze brochure aan!

In samenwerking met Santana

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van Santana

Innovatie: onderhoudsvriendelijke, natuurlijke tegelvloer met kliksysteem

Even gebruiksvriendelijk en waterbestendig als een tegel.

Krijg tot 45 procent korting op je klikvloer als je koopt vóór de zomervakantie

Ben jij zo iemand die vooral uitkijkt naar de vakantie omdat je dan een zee van tijd hebt voor je

Kurkvloeren: ecologisch, duurzaam én isolerend!

Denk aan een vloer en je denkt aan tegels, parket of laminaat.

GRATIS Nieuwsbrief