Natuurvloeren om van te houden

Wat is het héérlijk om buiten in het groen te vertoeven. De natuur heeft ons dan ook zoveel moois te bieden: rustgevende landschappen, indrukwekkende natuurgebieden, maar ook geweldige materialen. Meteen een mooie kans om de natuur in huis te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van zachte, warme en duurzame natuurvloeren?

Natuurvloeren: op-en-top duurzaam

Wat we verstaan onder een natuurvloer? Een vloer die gemaakt is van kwalitatieve materialen, récht uit de natuur. Een natuurvloer is een comfortabele aanwinst voor je interieur: hij is niet alleen gezond, maar ook bijzonder aangenaam voor je blote voeten. Je kinderen hollen de hele dag zorgeloos rond. Maar ook duurzaamheid speelt hier een sleutelrol. Dat wil zeggen dat de vloeren worden geproduceerd met respect voor het milieu en dat ze lang meegaan.

Waarom we massaal voor een natuurvloer vallen

Natuurvloeren zijn niet alleen praktisch, ze geven ook karakter aan je interieur. De unieke combinatie van comfort en een pure uitstraling maakt een natuurvloer aantrekkelijk voor heel wat verschillende interieurs, van authentieke nonchalance tot strak minimalisme. Geen wonder dat almaar meer mensen vallen voor het genot van een natuurvloer. Kwaliteit gaat nooit uit de mode, toch?

De bijzondere eigenschappen van kurk

De keuze van je vloer heeft een grote impact op je dagelijkse leven. Wanneer je ‘s ochtends uit bed stapt, maar ook op de lange termijn. Gelukkig zijn de voordelen van een kurkvloer – een eersteklas natuurvloer – niet min. Zo heeft kurk een uitstekende isolatiewaarde. Dat merk je aan je energiefactuur, maar ook aan het warme gevoel van de vloer.

Maar kurk is ook om gezondheidsredenen een ideale vloerbekleding: de toplaag stoot vuil en stof af en de sponsachtige onderstructuur is goed voor je rug en gewrichten. Verder biedt kurk bergen wooncomfort. Dankzij de zachte structuur absorbeert kurk geluid en hoef je niet te horen wat je huisgenoten allemaal uitsteken.

Oh, en dan heb je de ecologische waarde van een kurkvloer nog. Kurk is namelijk volledig biologisch afbreekbaar en makkelijk recycleerbaar.

Kortom, met een natuurvloer uit kurk haal je de natuur in huis, maar help je ze ook te beschermen.

 

In samenwerking met Santana

Meer nieuws van Santana

Natuurwanden: warme en natuurlijke wandbekleding

We dromen allemaal van een knusse, gezellige woning waar we ons helemaal thuis voelen.

Inspiratie: een bakstenen muur in je interieur

De laatste jaren laten mensen een bakstenen muur in hun interieur vaak onaangero

Vloertrend in de kijker: de tijdloze klasse van marmer

Of het nu gaat over je vloer of over de wanden van je interieur, je wil dat ze klasse uitstralen.

GRATIS Nieuwsbrief