Welke vloer kiezen? Vind je match in 4 stappen via de online tool

Gepubliceerd op 28 February 2020

Welke vloer kies ik best? Het is een vaak gestelde vraag onder bouwers en verbouwers. Het antwoord op die vraag verschilt van situatie tot situatie. Hoe vind je de ideale vloer voor jouw project? Check het in enkele stappen via de gratis online tool.

Ontdek je ideale vloer in 4 stappen

Planken of tegels, breed of smal, modern of traditioneel ... Bij het kiezen van een vloerbekleding heb je opties te over. Benieuwd welke vloer jij best kiest voor jouw project? Via de gratis tool ‘FloorExplorer’ vind je vast je match. Je beantwoordt een paar eenvoudige vragen en je krijgt meteen een overzicht van de vloeren die het best bij jouw wensen en stijl passen. Hieronder vind je alvast enkele belangrijke aandachtspunten bij het kiezen van een vloer.

De perfecte vloer voor iedere kamer

De zoektocht naar je ideale vloer begint met de eenvoudige vraag: Voor welke kamer is de vloer bedoeld? Een vloer voor een badkamer bijvoorbeeld, moet aan andere eisen voldoen als die voor een slaapkamer. In de zogenaamde natte ruimtes van je huis heb je immers vaker te maken met water en stoom. Dan is het belangrijk dat je vloer waterbestendig en onderhoudsvriendelijk is. Verder moet je badkamervloer comfortabel zijn en eventueel een warme uitstraling hebben. Terwijl een keukenvloer best sterk is, én opgewassen tegen een fikse schoonmaakbeurt.

Ontdek tips voor elke ruimte

Een woonkamervloer moet dan weer even multifunctioneel zijn als je woonkamer zelf. Voor een slaapkamervloer zal je eerder letten op een warme, knusse uitstraling. En de vloer van de hal, die mag gerust een eyecatcher zijn. Je merkt het, elke ruimte vraagt om een geschikte vloer. Welke vloer kiezen voor welke ruimte? Ontdek hier nuttige tips per kamer.

De look van parket, maar dan goedkoper

Fan van de natuurlijk charme van hout? Je kunt natuurlijk voor parket kiezen, maar tegenwoordig zijn er ook hoogkwalitatieve laminaatvloeren die niet van hout te onderscheiden zijn. Ze zijn lief voor je budget, snel te plaatsen, onderhoudsvriendelijk en uitstekend beschermd tegen krassen, vlekken en oppervlaktevochtigheid. Je kiest uit diverse plankformaten en houtdessins, een rijk kleurenpalet en vele mooie texturen en groeven. Tip: de meest verfijnde laminaatvloeren vind je in de Signature laminaatcollectie. Verwacht elegante dessins, authentieke structuren en realistische voegen. Bestel hier je gratis staal.

Welk materiaal kiezen?

Laminaat, parket of toch maar vinyl? Elk materiaal heeft zijn voordelen en beperkingen. Vind je het moeilijk om te kiezen, probeer dan de online tool FloorExplorer. Nadat je vier eenvoudige vragen hebt beantwoord, ontdek je welke vloeren ideaal zijn voor jouw project. Graag meer info over de diverse materialen? Vraag hier je gratis brochures aan.

De gewenste look voor je vloer

Natuurlijk let je bij het kiezen van je vloer ook op het uitzicht ervan. Tegenwoordig kun je alle kanten uit. Of je nu houdt van de look van hout of die van steen, telkens zijn er diverse kleuren om uit te kiezen. Ontdek hier 6 inspirerende kleurenpaletten. Goed om te weten: je kunt een ruimte breder, warmer, smaller, dieper of langer laten lijken door te spelen met de helderheid van de vloer, het plafond en de wanden. Leer meer over het effect van licht en donker.

Stel je prioriteiten

Wanneer je op zoek gaat naar de geschikte vloer voor jouw project via de tool FloorExplorer, kun je ook prioriteiten aangeven zoals ‘zacht & stil’ voor een vloer die warm aanvoelt en geluidsabsorberende eigenschappen heeft, of ‘geschikt voor renovaties’ voor een vloer die superdun en makkelijk te plaatsen is, om er maar enkele te noemen. Die prioriteiten worden dan meegenomen bij de selectie van de geschikte vloeren, handig! Probeer het gerust eens uit.

Via de online tool FloorExplorer ontdek je vlot welke vloer geschikt is voor jouw project. Hoe kies je tussen twee of meerdere favorieten? Bestel een gratis staal bekijk ze naast elkaar. Zo kun je eenvoudig testen of vloer bij de rest van je huis past. Succes!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan