Quick-Step Signature: Refined in every detail

Gepubliceerd op 10 February 2020

Quick-Step lanceert de spiksplinternieuwe Signature- laminaatcollectie. Een mijlpaal die 30 jaar aan innovatie, perfectionering, creativiteit en technologisch meesterschap samenbrengt. Verwacht je aan levensecht design, gedetailleerde structuur en ongeëvenaarde prestaties.

Een laminaatvloer die aanvoelt als een echte houten vloer en die ook qua uiterlijk niet meer te onderscheiden is van hout. Dat is Signature. Sinds de introductie van Quick-Step laminaat in 1990, heeft het bedrijf de grenzen steeds weer verlegd. Laminaat werd over de jaren heen niet alleen makkelijker te installeren en waterbestendig, maar ook realistischer. De Signature-collectie gaat hierin verder dan ooit tevoren. Het design en de voegen zijn nog verfijnder en authentieker, de structuur preciezer en scherper.

Voor de dessins van de nieuwe collectie liet het Quick-Step designteam zich enerzijds inspireren door invloeden uit Afrika en Zuid-Amerika met zijn warme, exotische (bruin)tinten, handgemaakte materialen en natuurlijke elementen. Anderzijds merkte het team ook een toenemende hang naar rust en veiligheid. In de drukke digitale wereld willen we een thuis waar we ons geborgen voelen en tot rust kunnen komen. Dat resulteert in tactiele, zachte materialen en een licht, neutraal kleurenpalet. Het hoeft bovendien niet perfect te zijn: asymmetrie, ruwheid, eenvoud en subtiele imperfecties door de natuur of handgemaakt creëren een puur en gebalanceerd geheel.

De nieuwe Quick-Step Signature-collectie bestaat uit 18 vloerontwerpen die zich onderscheiden door hun ongeëvenaarde niveau van verfijning.

Eik geverfd roze (SIG 4754) : new neutral

Roze enkel voor meisjes? Think again! Roze is in al zijn tinten niet meer weg te denken uit het interieur. Het kleur is niet langer gendergerelateerd, en wordt in adem genoemd met wit, beige, grijs en zwart als neutrale kleur in het interieur. Roze is een trendy kleur die vrolijkheid en tegelijkertijd rust uitstraalt. Het sein voor onze designers om zich te wagen aan een roze vloer!

Ze kozen een originele eiken vloer met natuurlijke imperfecties zoals kraken en noten als basis. Om de roze kleur mooi te laten uitkomen, gingen ze voor een geschilderde look. De originele planken werden inhouse bewerkt met een glanslak. De lak werd onregelmatig aangebracht zodat de houtlook nog steeds zichtbaar is.

Om de authenticiteit van de vloer nog te versterken zijn zichtbare imperfecties, zoals versplintering en karteling, aangebracht in de voeg.

Ook verkrijgbaar in het wit (SIG 4753) en zwart (SIG 4755)

Geborstelde eik natuur (SIG 4763): een sterk staaltje structuur

Een eik met zacht rustiek karakter, bezaaid met een aantal subtiele barsten en knopen en afgewerkt met een verfijnd, geborsteld effect. Deze vloer valt op door natuurlijke imperfecties en past perfect binnen de huidige trend van tactiliteit. Het designteam wilde dan ook niet alleen de look, maar ook het gevoel van echt hout met een verfijnde en gedetailleerde structuur creëren.

Om dit niveau van realisme te verkrijgen werd een nieuwe technologie ontwikkeld waarbij de plaat die de structuur perst uit maar liefst 64 variërende dieptes bestaat in plaats van de huidige 16. Zo ontstaat er een spel van licht en schaduw en een optisch diepte-effect, daar waar dat vroeger verkregen werd via glansgradaties. Bovendien loopt de geborstelde structuur door in de voeg, wat de authentieke, verfijnde look versterkt.

Beschikbaar in 5 kleuren:

Geborstelde eik warm natuur (SIG 4762)

Geborstelde eik natuur (SIG 4763)

Geborstelde eik beige (SIG 4764)

Geborstelde eik grijs (SIG 4765)

Geborstelde eik bruin (SIG 4766)

Gebarsten eik natuur (SIG 4767) Oude planken in een nieuw jasje

Geïnspireerd door invloeden uit Afrika en Zuid-Amerika, ging het designteam op zoek naar originele planken met een ruwe, door de tijd verweerde structuur. In die zoektocht stootte het team op oude wagonplanken. De vuile, zwarte planken werden inhouse gladgeschuurd totdat het originele hout terug zichtbaar werd. Enkel de noten en kraken vertoonden nog sporen van het ooit zwarte oppervlak.

Na het inscannen en digitaal aanpassen van de bewerkte originelen lag de uitdaging in het creëren van de scherpe spleten in het hout en de gitzwarte kraken. De combinatie van sterke technologische precisie en een speciale, intense inkt zorgen voor een perfecte balans. Net zoals de kraken is ook de voeg scherp, zwart getint en realistisch door de imperfecties. De variatie in de breedte van de voegen versterken de authentieke look.

Wil je de ideale vloer voor jou project vinden? Gebruik dan de Quick-Step floorexplorer om je te helpen bij je keuze!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan