Maak werk van een inspirerende werkplek

Gepubliceerd op 22 February 2021

We werken steeds meer van thuis uit en de coronacrisis heeft dat proces alleen maar versneld. Hoog tijd dus om werk te maken van je home office. Ontdek hoe de juiste vloer hierbij kan helpen. Met deze lifestyletips creëer je een inspirerende ruimte waar je het beste uit jezelf kan halen.

Werk en privé in balans

Werken vanuit je luie zetel of aan een keukentafel die dienst doet als geïmproviseerd bureau mag op het eerste gezicht misschien wel verleidelijk lijken, maar de lockdown heeft ons geleerd dat het niet de ideale manier is om gefocust te blijven. Zeker niet met andere huisgenoten in de buurt. Een aparte werkruimte is dus zeker geen overbodige luxe en heeft als bijkomend voordeel dat je op het einde van de dag de deur letterlijk en figuurlijk achter je dicht kan trekken. Zo voorkom je dat de grens tussen werk en vrije tijd vervaagt. Heb je niet voldoende plaats in huis? Geen stress! Volgende tips maken al een wereld van verschil.

Een opgeruimd bureau

Vergeet het Engelse gezegde ‘a clean desk is a sign of a sick mind’. Door orde in chaos te brengen, creëer je ruimte in je hoofd om te focussen. Bovendien maakt een compact werkblad of inklapbaar bureau het sowieso onmogelijk om rommel te laten rondslingeren. Kies daarom voor een overzichtelijk opbergsysteem. Enkele planken aan de muur vragen geen plaats en zijn budgetvriendelijk. Zo kan je investeren in vrolijke, kleurrijke gadgets die je creativiteit stimuleren. Of in een bureaulamp die overbelasting van je ogen voorkomt. Voor wie heel de dag aan de computer gekluisterd zit, is een ergonomische stoel ook geen overbodige luxe. Vind je het toch nog moeilijk om heel de dag stil te zitten achter je bureau? Kies dan voor een vinylvloer of laminaatparket van Quick-Step. Zo hoef je je geen zorgen te maken over mogelijke krassen en doordat de vloeren waterbestendig zijn is het geen ramp als er eens een koffietas sneuvelt. Sowieso zijn de vloeren van Quick-Step bijzonder onderhoudsvriendelijk waardoor je niet te veel tijd verliest aan poetsen en je werkplek toch proper en hygiënisch blijft.

Werken in stilte

Thuiswerken zou een positief effect hebben op onze productiviteit. Voorwaarde is wel dat je niet wordt afgeleid door je omgeving, maar soms kan het kleinste geluid je al uit je concentratie halen. Omwille van het akoestisch dempend effect leent een vinyl vloerbekleding van Quick-Step zich dan ook perfect voor een home office. Daarnaast is het ook belangrijk om visuele rust te creëren. Als je wel eens durft weg te dromen, is het een goed idee om je home office af te schermen met een gordijn of een ouderwetse paravent. Je kan je bureau ook tegen een muur plaatsen en deze schilderen in een rustgevende kleur. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat natuurtinten – zoals blauw en groen – stress verlagen. Of waarom niet kiezen voor een kantoorplant? En jawel, dat laatste mag je letterlijk nemen want van die saaie collega die enkel over het werk kan praten, ben je nu gelukkig verlost. Zo maak je van je home office een gezellige bubbel waar het leuk werken is.

Ben je op zoek naar de ideale vloer voor je thuiskantoor? Ontdek hem bij een dealer in je buurt.