Donkere kleuren verkleinen een ruimte? Zo doorbreek je de mythe.

Gepubliceerd op 01 October 2021

De dagen worden korter en we zoeken de huiselijke gezelligheid op. Het ideale moment om met donkere kleuren je ruimtes in een warme, intieme cocon te transformeren. En de mythe dat donkere kleuren verkleinen? Maak je daar geen zorgen over. Het tegendeel is waar. Het vraagt wat lef om veilig wit te verlaten en de juiste combinaties te maken. Ontdek een brede waaier aan vloerdecors van Quick-Step om deze gesofisticeerde donkere stijl te creëren.

Creëer een intieme mysterieuze sfeer

De herfst nodigt uit om te cocoonen en van je huis een warm nest te maken. Met donkere tinten kan je een intieme en zelfs mysterieuze en luxueuze sfeer creëren. Alles is mogelijk zolang je maar kiest voor een warme ondertoon en zorgt voor de nodige contrasten. Zo worden zelfs fifty shades of grey spannend met designobjecten in fluo of pasteltinten mooi af steken tegen een grijze achtergrond. Echte durvers kunnen nog een stapje verder gaan met combinaties zoals olijfgroen en scharlakenrood of oranje en bruin. Zelfs kleinere ruimtes krijgen zo een luxueuze uitstraling door het gebruik van donkere kleuren.

Slim combineren

Donkere tinten worden al te vaak geassocieerd met somberheid, maar het tegendeel is waar. De kunst bestaat erin om intense, rijke kleuren te combineren met de juiste materialen en objecten. Natuurlijke materialen zoals hout en jute zijn de meest evidente keuze omdat ze warmte uitstralen. Maar ook een spiegel met goudkleurige sierlijst of een kastenwand in zijdeglanslak kunnen de ruimte oplichten. Designelementen in edele materialen als koper, chroom of messing versterken de luxueuze uitstraling. En met sfeervolle verlichting zoals een grote kandelaar, enkele minimalistische spots of sfeervolle wandlampen creëer je een intieme ambiance die het woord cocooning een nieuwe dimensie geeft.

Welke vloer kiezen?

Binnen de laminaat-, vinyl- en parketcollecties zijn er heel wat mogelijkheden om deze luxueuze donkere stijl te creëren. Zo kan je kiezen uit een ruime waaier aan lichte houtdecors die mooi contrasteren met donkere muren en warmte geven aan je interieur. Omgekeerd steekt een vloer met een strakke betonlook mooi af tegen donkere, houten meubelen of een kastenwand in notelaar. You want it darker? Ga dan voor een donkere houtsoort - of waarom niet een gitzwarte vloer - en combineer met lichtere materialen zoals marmer. Eenmaal je je angst voor het donker hebt overwonnen, houdt niets je meer tegen.

Op zoek naar een stijlvolle vloer in laminaat, vinyl of parket? Doe meer inspiratie op, vraag je gratis inspiratiebrochures aan en/of ga langs bij een verkoper in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan