Zelfnivellerend egalisatiemateriaal met een hoge weerstand voor vloeren

Gepubliceerd op 29 October 2015

Knauf EgalMAX is een uitermate resistent egaliseermiddel voor vloeren. Het product is voornamelijk geschikt als hechtende laag op binnenvloeren en kan, onder bepaalde voorwaarden, ook buiten of in privé garages gebruikt worden.

Geschikt voor chape, beton en hout

Deze gebruiksklare, zelfnivellerende mortel dekt zonder enig probleem lagen van 5 tot 50 mm waardoor dit product zeer geschikt is voor het uitvlakken van verschillende onregelmatige vloeren zoals cement dekvloer, ruwe betonvloer, houten vloeren en oude betegeling voor het aanbrengen van de bekleding.

Knauf EgalMAX zorgt voor een ideale en makkelijke ondergrond voor het aanbrengen van vloerbekledingen zoals linoleum, bekledingen uit textiel, keramiek of natuursteen, laminaatparket, enz. in zowel private als openbare gebouwen zoals scholen, ziekenhuizen, luchthavens, enz.

Speciaal ontworpen voor privé garages

Knauf Egal COLOR is een vloerverf op waterbasis voor binnen en buiten met een verhoogde hechtkracht op diverse ondergronden (beton, steen, hout, enz…). Beschikbaar in grijs, groen en rood. In een privé garage met licht verkeer, kan Knauf EgalCOLOR als langdurige beschermingslaag voor de egalisatielaag Knauf EgalMAX (minimale laagdikte 8 mm). EgalCOLOR houdt zo het uitzicht van de vloer intact voor jaren. 

Daarnaast wordt Knauf EgalMAX ook ingezet in ruimten, denk hierbij aan privé garages. Te combineren met EgalCOLOR voor een grotere bescherming.

Deze vloerverf op waterbasis voor binnen- en buitengebruik hecht uitstekend. Op de meeste ondergronden (beton, steen, hout, enz).

Bovendien beschermt deze laatste de deklaag voor jaren.

Inderdaad, dit product biedt een hoge weerstand tegen slijtage, UV-stralen, alkaliën en garandeert een uitstekende hechting. Het aanbrengen van deze verflaag is mogelijk na 48 uur.

Hoe EgalMAX toepassen?

De ondergrond moet dragend, droog, stabiel, hechtend en schoon zijn. Vooraf alles verwijderen dat nadelig kan zijn voor de goede hechting van het egalisatiemiddel (labiele delen, stof, verf, zouten, enz…). Sterk zuigende ondergronden en bekledingen in hout voorbehandelen met Knauf Hechtemulsie (verdunning 1:4).

Bij de realisatie van grote oppervlakken moet er bijzondere aandacht besteed worden aan de realisatie van bewegingsvoegen. Het aantal bewegingsvoegen en de plaats van deze voegen moet bepaald worden volgens de regels van de kunst (uitzetvoegen, omtrekvoegen,…). Directe verbinding met de muur dient vermeden te worden.

Elementen zijn en vrij van cementsluier, stof en andere vervuiling. Cementgebonden ondergronden mogen niet meer onderhevig zijn aan krimp na het aanbrengen van het egalisatiemateriaal. Cementdekvloeren moeten minstens 28 dagen oud zijn. Instabiele lijmresten moeten ook verwijderd worden, bij voorkeur mechanisch. Waterdichte verf afschrapen of behandelen met

Als Knauf EgalMAX wordt aangebracht in dikte van meer dan 15 mm, dient men eerst een randscheidingsstrook te voorzien langs muren en kolommen. De aanwezige uitzetvoegen moeten in elk geval overgenomen worden in de egalisatielaag. Open voegen moeten gevuld worden met een permanent elastische vulpasta.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan