Welke vloeren zijn child proof?

16/10/2020

Een jong gezin met kinderen vraagt om een huis waarin geleefd mag worden. Je wil je niet voortdurend storen aan zichtbaar stof op de vloer of steeds weer stress hebben voor vlekken. Is er dan toch vuil of een vlek? Een nat dweiltje erover, en klaar! Dus waarop moet je precies letten wanneer je op zoek bent naar child proof vloeren? Impermo begeleidt je in de zoektocht!

Oppervlakken waarop stof en vlekken minder opvallen

Stof en vlekken volledig vermijden is een utopie met kinderen. Wat je wél kunt doen, is zorgen dat stof en vlekken “subtiel verdwijnen” in je vloer. Op matte vloeren en vloeren met een ruwe structuur zal je het vuil namelijk minder goed zien liggen. Glanzende, gepolijste vloeren daarentegen, onthullen elk vuiltje. Ook donkere vloeren zullen een uitgestelde swifferbeurt niet verstoppen.

Onderhoudsvriendelijke vloeren

Maak je in elk geval geen illusies: met kinderen in de buurt krijg je vroeg of laat een vlek. Dan komt het op de onderhoudsvriendelijkheid van je vloer aan. Een onderhoudsvriendelijke vloer is er één waar je eenvoudig en zonder zorgen met een natte dweil overheen kunt gaan. Bij zwarte strepen of hardnekkig vuil hoef je dan niet meteen het ergste te denken.

Welke vloeren zijn child proof?

Waar kies je nu concreet voor? Een gericht kijkje naar enkele voorbeelden geeft je vast heel wat inspiratie. Onder meer deze tegels zijn bestand tegen alle sloebers:

VYGO

Naast onderhoudsvriendelijk en vlekbestendig, is de ultieme child proof vloer ook kras- en waterbestendig. Bij de vinylvloeren uit de VYGO-collectie hoef je op geen van deze kenmerken in te boeten. Het is bovendien een heel populaire keuze bij ouders die hun kinderkamer(s) een nieuwe look willen geven. Want alle VYGO-vloeren plaats je gemakkelijk zelf bovenop de bestaande vloer. Het resultaat? Een vinylvloer die niet alleen een praktische keuze is, maar ook een eyecatcher. Kijk maar naar deze speelse kinderkamer met VYGO Premium Bern. Alles over de houtlook én -feel en het onderhoudsgemak van VYGO lees je hier.

Ultimate

Talrijke voegen, bijvoorbeeld bij wandtegeltjes in de badkamer, zorgen voor een omvangrijke klus tijdens de poetsbeurt. Met kinderen in de buurt heb je natuurlijk geen uren de tijd om hieraan te spenderen. XXL-tegels besparen je heel wat moeite. Want met formaten van 120 bij 120 cm voor de vloer en 120 bij 240 cm voor de wand heb je een pak minder voegen om schoon te maken. Ultimate Carrara, bijvoorbeeld, heeft zulke grote formaten. Want vergis je niet: kindvriendelijk kan ook stijlvol zijn. Waarom dus niet voor een marmerlook kiezen?

Tilestone Eagle Stone Light

Dat kindvriendelijk niet meteen gelijkstaat aan smakeloos, bewijst ook Tilestone Eagle Stone Light. Met deze keramische vloertegel haal je de looks van blauwe steen in huis, maar dan in een niet-poreuze, krasbestendige en onderhoudsvriendelijke variant. De zaagsporen die tevoorschijn komen bij het verzagen van authentieke blauwe steen, vind je ook terug in het design van deze vloertegel, waardoor hij een rijke kleurschakering bezit. Maar ook het gestructureerde oppervlak zorgt voor een extra gemakkelijk onderhoud.

Gewapend met deze informatie, kies je de vloer uit die helemaal past bij jouw gezin. Meteen rechtspringen tijdens het ravotten van je kroost of paniek bij het geringste accidentje is zo binnenkort verleden tijd. Veel succes!

Heb je nog extra vragen over het kiezen van child proof tegels? Onze adviseurs staan voor je klaar! Zij weten als geen ander tegen welk kattenkwaad onze vloeren bestand zijn. Aarzel dus niet om een vrijblijvend bezoek te brengen aan één van onze toonzalen.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief