Trend : Kleurrijke patroontegels

Keramische patroontegels brengen de sfeer van weleer weer tot leven. Ze zijn veelvuldig gebruikt in Vlaamse herenhuizen en ook in Marokkaanse riads vind je ze nog steeds terug. Kies je voor traditionele kleurrijke patronen of liever een tekening van zwart en wit? Patroontegels zijn in een veelvoud aan woonstijlen toe te passen, ook voor een strak interieur vind je dus een geschikte patroontegel.

Cementtegels

In 1950 startte Impermo met de productie van veelkleurige cementtegels, waarbij cement, kleurpigment en marmerpoeder in een mal worden  samengevoegd. Een mal zorgt voor de verdeling van de verschillende kleuren die het motief vormen. Bovenop deze toplaag wordt een mengsel van water, cement en zand gestort, waarna beide lagen onder hoge druk worden samengeperst.Wil je graag genieten van de authenticiteit van echte cementtegels? Dan vind je in de Trocadero reeks met zijn motieven van rustige kleuren zeker je gading. In deze reeks vind je zowel minimalistische als speelse motieven en heb je ook keuze uit zowel rustige als felle kleuren. Voor ieder wat wils dus.

Keramische patroontegels

Bij een keramische patroontegel wordt klei samengeperst, geëmailleerd en op hoge temperatuur gebakken in een oven. In tegenstelling tot een echte cementtegel, is een keramische patroontegel niet poreus. Hierdoor is hij uiterst gemakkelijk in onderhoud, vlekbestendig en geschikt voor vochtige ruimtes.

We stellen jou dan ook graag voor aan onze exclusieve Paul & Jane collectie van keramische patroontegels. De Paul & Jane collectie brengt de sfeer van de Belle Epoque met zijn kleurrijke tegelpatronen weer helemaal tot leven. De luxueuze uitstraling van rijke decors gecombineerd met het onderhoudsgemak van een keramische tegel zorgen ervoor dat Paul & Jane een plekje verdient als blikvanger in jouw interieur.

Hou je niet zo van puzzelen? Salsa is een reeks van 60x60cm tegels met het uitzicht van 20x20cm patroontegels. Zo ben je helemaal mee met deze tegeltrend en geniet je toch van optimaal plaatsingsgemak.

In samenwerking met IMPERMO

Meer nieuws van IMPERMO

Welke vloeren zijn child proof?

Een jong gezin met kinderen vraagt om een huis waarin geleefd mag worden.

Extra grote tegels XXL voor een extra ruimtelijk gevoel

We zien het graag groots: tegels steken we niet onder stoelen of banken maar laten we stralen in

Keramische zwembadboorden voor een perfecte afwerking

De zonnige temperaturen brachten ons een zomer vol snikhete dagen en klamme nachten.

Ontdek hoe je vloer er gaat uitzien in je interieur

Het moment suprême is aangebroken: tijd om je vloer te kiezen.

GRATIS Nieuwsbrief