Kies jij blauwe hardsteen, leisteen, travertin of graniet?

Gepubliceerd op

Heb je plannen voor een verbouwing of nieuwbouw en denk je aan natuursteen? Dan zal je versteld staan hoeveel soorten natuursteen en marmeren tegels er in aanmerking kunnen komen. Travertin, graniet, blauwe steen en leisteen zijn de meest bekende natuursteensoorten en hebben ieder hun eigen unieke eigenschappen. We zetten even de verschillende eigenschappen op het vlak van uitzicht, toepasbaarheid en onderhoud op een rijtje.

1. Blauwe steen voor elke stijl.

Blauwe hardsteenKalksteen bevat een grote variatie in kleuren. Van zachte tinten zoals travertijn en Franse steen tot donkere kleuren zoals de bekende Belgische blauwe hardsteen. Deze natuursteen kan zowel rechte kanten als verouderde kanten hebben en past dus perfect in een elk interieur. 
Blauwe steen laat zich prachtig combineren met diverse houtsoorten en kleurtinten. Zo is de combinatie van een strakke landelijke keuken in eik met zowel het werkblad als de vloertegels een blauwe hardsteen erg stijlvol. Impermo heeft zowel Belgische blauwe steen als ook de Vietnamese en Chinese blauwe steen in voorraad. 

2 Travertin voor een gezellige warmte

Travertin, beige natuursteenTravertino is een beige natuursteen die zowel geschikt is voor plaatsing binnen als buiten. Deze steen is beschikbaar in heel wat verschillende formaten, vanaf kleine tegeltjes in 10 x 10 tot tegels in 60 × 60 en rechthoekige in 30 x 60 , een legpatroon in Romeins verband,... zowel in 1,5 cm dik als drie centimeter dikte voor het terras.
Ook de verschillende soorten mozïek kunnen een stijlvol accent geven in douches, sauna's,...
Dus als je kiest voor gezellige warmte is deze kalksteen een prima keuze. 

3. Leisteen een goede keuze voor intens gebruik

Leisteen is geschikt voor keuken & badkamerBraziliaanse leisteen is uitermate geschikt voor de keuken en badkamer door het lage gehalte aan kalk. Daardoor is deze natuursteen beter bestand tegen vlekken van zuurhoudende producten. Leisteen is makkelijk te onderhouden en blijft mooi voor de rest van je leven. Na het voegen kan je best een eerste keer dweilen met een vuiloplosser voor natuursteen om de achtergebleven cementsluier te verwijderen. Als je kiest voor een diepere kleur en wat meer glans kan je de tegels impregneren met leisteenolie. 
Impermo heeft leisteen in diverse formaten op voorraad: 60 × 60, 80 × 80, 30 × 60 en decoratieve strips. Ook de tegels in 100 × 100 × 3 cm dikte voor terrassen zijn erg populair.

4. Graniet:  de hardste natuursteen! 

Graniet, de hardste natuursteenGraniet is ontstaan door het samendrukken van diepe steenlagen onder de aardkorst onder een extreem hoge temperaturen. Hierdoor ontstaat een gesteente dat zeer hard is en uitermate geschikt voor intens gebruik. 
Door het ontstaan onder hoge druk heeft graniet een zeer lage porositeit. Hierdoor is deze natuursteen geschikt voor zeer zware belasting zoals bijvoorbeeld winkelruimtes. Door de lagere waterabsorptie is graniet ook beter bestand tegen vlekken en geschikt voor buitengebruik.  
De graniet soort G654 beter bekend als "Pepperino dark" is vooral populair omwille van zijn gebruik voor terrassen. Deze natuursteensoort heeft een grijze kleur en een perfecte verhouding prijs kwaliteit. De gevlamde afwerking geeft structuur en een licht antislip effect. 
De Twilight graniet is een donkergrijze steen die ook enkele eigenschappen van Basalt heeft. 

Blauwe steen, leisteen en graniet zijn stuk voor stuk unieke materialen met elk hun eigen eigenschappen. Kies de juiste tegel die past bij jou levensritme en persoonlijke woonstijl!!