Keramische zwembadboorden voor een perfecte afwerking

Gepubliceerd op 27 August 2020

De zonnige temperaturen brachten ons een zomer vol snikhete dagen en klamme nachten. ‘Vamos a la playa’, denk je dan. Of nóg beter: je bent van plan om je eigen zwembad te plaatsen. Natuurlijk wil je dat je zwembad perfect afgewerkt wordt en dat het zich helemaal integreert in je huidige tuinlandschap. Onze zwembadboorden met bijbehorende keramische terrastegels van 2 cm dik doen het gewoon allebei!

Eenheid in de tuin

Om de ruwe randen van een zwembad weg te werken, worden vaak standaard zwembadboorden aangebracht. Helaas sluiten deze nooit voor de volle 100% aan bij je terrastegels. Wil je wel één harmonieus geheel creëren, dan kies je voor een zwembadrand in hetzelfde materiaal en met dezelfde uitstraling als je omringende terrastegel. Je zwembad vloeit dan naadloos over naar je patio of terras, waar je lekker neerploft voor een paar uren vacation at home.

Voor ieder wat wils

Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we bij Impermo een collectie keramische terrastegels van 2 cm dik met bijbehorende zwembadboorden in 3 verschillende randafwerkingen. De rand van de boordsteen, ook de neus genoemd, bepaalt in grote mate de uitstraling van je zwembad.

Voor een strakke toevoeging in een modern tuinontwerp, kies je voor de zwembadboord waarbij de rand in verstek gezagen werd met een neus van 5 cm hoog. Ook de boordsteen met rechte rand past bij een modern zwembad. De zwembadboord van Tilestone Beton Grey bezit een betonlook in XL-formaat met een lichte structuur dat uitstekend past in een minimalistische tuinomgeving.

De 180° afgeronde neus is dan weer een mooie toevoeging in een landelijke sfeer. Vooral wanneer je kiest voor de uitstraling van blauwe steen, zoals Tilestone Belgian Grey.

Voordelen voor jou

Niet alleen is er een groot aanbod in keramische zwembadboorden, ze zijn ook praktisch! Een keramische zwembadboord is erg onderhoudsvriendelijk. Wat water en een schrobborstel en het vuil is weg. Maar ook zonnebrandcrème heeft geen schijn van kans dankzij de niet-poreuze eigenschap van keramiek. Bang voor een slippartij van één van de kinderen? De antislip oppervlakteafwerking beschermt hen tegen valpartijen. Maak je dus klaar voor een zomer lang genieten langs je eigen zwembad.

Of misschien toch natuursteen?

Ook in natuursteen is er een mooi assortiment beschikbaar voor de afboording van je zwembad. De fans van blauwe steen worden verwend met zwembadboorden en -hoeken van Hanoi Bluestone Artisan Select en Beijing Bluestone.

Gaat je hart eerder sneller slaan van een minimalistisch design? Dan kan je met de zwembadboord van Graniet G654 aan de slag. Het broodnodige antislipeffect wordt bekomen door het oppervlak te verhitten met een vlammenwerper. Door de temperatuurschok schilfert de boordsteen licht en springen er deeltjes van het oppervlak los.

SUPERTIP VAN IMPERMO

Wanneer je natuursteen een schoonmaakbeurt moet krijgen, kan je een buitenhuisreiniger gebruiken, maar let er wel op dat dit niet in het zwembadwater terecht komt.

Nog inspiratie nodig? Ontdek het volledige assortiment zwembadboorden van Impermo.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan