Interieurtrend: ton sur ton voor een cosy Nordic stijl

Gepubliceerd op 15 November 2019

De Scandinavische stijl blijft populair. Hij kenmerkt zich door zijn simpele vormen en pure kleuren. Geen opsmuk en tierlantijntjes voor de Scandinaviërs, toch stralen hun interieurs warmte en sereniteit uit. Hoe? Dankzij het gebruik van natuurlijke materialen.

Nordic style: basiselementen

Met de Nordic stijl waan je je in het bos. Van een eiken parketvloer tot het kleinste stukje decoratie, hout doet het altijd goed in deze interieurstijl. Wil je ook de heerlijke frisse geur van het bos in huis halen? Trek dan een middagje op pad en schik wat takken nonchalant in een vaas. Voeg ook letterlijk warmte toe met wollen plaids, verzameld op de bank. Of leg een tapijt met geometrische print op de vloer zodat ook je voeten warm blijven. Werk af met een typisch rond salontafeltje, en klaar!

Toon op toon

Ben jij je hart verloren aan een bepaalde kleur? Ton sur ton is het perfecte excuus om je eens helemaal te laten gaan. Bij ton sur ton creëer je een rustig en stijlvol effect door verschillende kleurtinten van dezelfde basiskleur met elkaar te combineren. Welke kleur dat wordt, bepaal je helemaal zelf. Wil je jezelf helemaal in de Scandinavische stijl onderdompelen, dan kies je voor zachte natuurkleuren. Beige- en bruintinten zijn in een veelvoud aan materialen, texturen en stoffen te vinden. Zeker producten uit de natuur passen verbazingwekkend goed binnen deze stijl. Het resultaat? Warm minimalisme ten top.

Krachtige kleuraccenten

Wil je het veilige ton sur ton wat meer pit geven, dan is colourblocking zeker wat voor jou. Kies voor een contrasterende, in het oog springende kleur zoals Pantone’s Living Coral. Een beetje durf heb je hiervoor wel nodig, maar je kan ook klein beginnen door de kussens op de bank een felle kleur te geven. Zolang het er maar tussenuit springt!

Tips voor je vloer

Op zoek naar een stijlvolle parketvloer in Nordic stijl? LMB Prime Polar Uniclic is een licht, meerlaags parket met een toplaag van Europese eik. Ontdek ook Tilestone Nordic, een keramisch parket met natuurlijke eiken uitstraling en een XXL plankenlengte van 150 cm. De Primewood-collectie is een rustieke eiken parketvloer die behandeld werd met een lichtgrijze olie. Zo komen de knopen en het houtkarakter mooi uit de verf. De beige tegel Tilestone Woodland al gespot? Dit neutrale keramisch parket laat zich makkelijk combineren in verschillende woonstijlen. Vind een toonzaal in je buurt.
Op zoek naar een vloer die jouw Nordic interieurstijl helemaal complementeert? Bezoek een Impermo-showroom in je buurt. Benieuwd naar het volledige gamma van Impermo? Vraag je gratis catalogus aan.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan