BEURS – Trends gespot!

Gepubliceerd op 18 Oktober 2018

Wat ligt er op ons pad voor 2019? Wij zijn alvast langs geweest op de internationale tegelbeurs Cersaie in Bologna, dat een week lang overrompeld werd door tegelenthousiastelingen van over de hele wereld. Laat je alvast inspireren door de trends die wij gespot hebben.

CEPPO DI GRE

PIETRA LOMBARDA

Maak kennis met een prachtige keramische variant op de Italiaanse kalksteen Ceppo di Gre. Ceppo di Gre is een grijze steen met stukken van andere rotsen in zijn samenstelling. De naam “cepp” betekent in het Milanese dialect niet voor niets “steen met kiezels.” Deze kiezels van verschillende kleuren en vormen bestrijken de oppervlakken van Pietra Lombarda met elegantie en persoonlijkheid. Bovendien is het oppervlak gestructureerd, waardoor deze tegel zeer makkelijk is in onderhoud.

BETONLOOK

ENERGY GREY

In tegenstelling tot veel tegels op de huidige markt, is Energy Grey een volkeramische tegel. Dit wil zeggen dat de tekening doorheen de tegel gebakken werd en zich niet enkel als toplaag op een kleimassa bevindt. De meest logische kleuren voor betonlooktegels zijn grijs en antraciet. Toch zien we ook warme natuurtinten zoals bruin of beige steeds meer terugkomen. Door verschillende tinten en materialen samen te voegen, vormen betonlooktegels de perfecte basis voor prachtige combinaties. Ze geven een robuuste en tijdloze uitstraling aan je woning en zijn op allerlei manieren toe te passen binnen een industrieel interieur. Binnen een landelijk en warm interieur versterkt betonlook het contrast van materialen.

 

XL-FORMAAT

CARRARA GRIS SALTINATO

Grootformaattegels zorgen voor een ruimtelijk effect waardoor de ruimte groter oogt dan deze werkelijk is. Ook zorgen ze ervoor dat er minder voegen zichtbaar zijn, waardoor de tegels beter tot hun recht komen. Imponeer daarom al je gasten moeiteloos met Carrara Gris Saltinato. Deze witte marmerimitatie van natuursteenplaten bezorgt jouw interieur de klasse en uitstraling waar je naar op zoek bent. Ook Materia Grigio, een keramische natuursteenimitatie, past met zijn afmeting van 120x120cm perfect in het rijtje van de XL-formaten.